Bakan duyurdu: Uzun vadeli kontratlar tarih oluyor

2021 yılında doğal gazda 90'lı yıllarda olduğu gibi uzun vadeli kontratların sona ereceğini belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "5 yıl içerisinde de 25-30 milyar metreküplük kontratlar sona erecek" dedi.

Bakan duyurdu: Uzun vadeli kontratlar tarih oluyor
Bakan duyurdu: Uzun vadeli kontratlar tarih oluyor
GİRİŞ 28.12.2020 10:18 GÜNCELLEME 28.12.2020 10:21

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e gündeme dair sorularını yöneltti. 2020 yılının en güzel haberlerinden birinin Karadeniz’den keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi olduğunu belirten Bakan Dönmez, "Değerinin 80 milyar doları bulduğu hesaplanan doğalgaz keşfi, Enerji Bakanlığının yıldızını parlattı" dedi.

 

KONTRATLARIN SÜRESİ DOLMAYA BAŞLADI

Önce 320 milyar metreküp olarak açıklanan, devamında 405 milyar metreküp olarak güncellenen, doğalgaz keşfinin büyük bir müjde olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, "2021 yılında, 90’lı yıllarda yapılan uzun vadeli doğalgaz kontratlarının süresi dolmaya başlıyor. 5 yıl içerisinde de 25-30 milyar metreküplük kontratlar sona erecek." ifadelerini kullandı.

 

BORON RAKİPLERİNE DAMPİNG YAPTIRDI

Dünya bor pazar lideri Eti Maden, geliştirdiği formüllerle doğal içerikli yeni ürünleri tüketicilerle buluşturmaya devam eden Boron hakkında açıklamalarda bulunan Bakan dönmez, markanın piyasaya etkisi hakkında bilgi verdi. Boron'un piyasaya girmesiyle piyasadaki rakiplerine damping yaptırdığını belirten Bakan Dönmez, "Bakan Dönmez, "Eti Maden, 25 Ocak 2019’da artık herkesin adını bildiği Boron temizlik ürünlerini piyasaya sürdü. Boron, daha iki yılını doldurmadan kendi alanında yüzde 8 pazar payına ulaştı. Ancak daha da önemlisi, girdiği piyasada fiyatlar üzerinde oluşturduğu etki. 2 yıl önce deterjan fiyatları 40 lira iken, Boron’un piyasaya girmesinden sonra, bu fiyatlar 24,90 liraya geriledi" diye konuştu.