Ağbal mesajı verdi: Kararlılıkla uygulanacak! Refah artışına en büyük katkıyı sağlar...

TCMB Başkanı Naci Ağbal, "TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak." dedi.

GİRİŞ 25.12.2020 11:31 GÜNCELLEME 25.12.2020 12:19
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

TCMB Başkanı Naci Ağbal "TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar." dedi.

 

 

Ağbal şunları kaydetti:

"TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak. Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir.

 

GÖSTERGELER, EKONOMİK FAALİYETTE GÜÇLÜ BİR SEYRE İŞARET EDİYOR

Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Üretim, tüketim ve yatırımda güçlü ivme devam etmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir."

"FAİZ KORİDORU UYGULAMASI AMAÇLARI DIŞINDA KULLANILMAYACAKTIR”

TCMB Başkanı Ağbal: "TCMB'nin para politikası aracı, 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranıdır. Faiz koridoru uygulaması ve gecelik borç verme geç likidite penceresi aracı tanımlanmış amaçları dışında kullanılmayacaktır. 2021 yılında hiçbir şekilde GLP veya faiz koridoru, temel politika aracı yerine geçen bir işlem görmeyecektir." dedi.

“PARASAL DURUŞUN SIKILIĞI, ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞE KADAR DEVAM EDECEK”

Ağbal, açıklamasında önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşuna kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

YORUMLAR 54
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası ana kaynağı nedir Hazine var birde borsa ekonomi patronu bunlar bunun yanında bunlar üretim yapayormu Hayır ne yapıyor elindeki varlıkları değeri dengeler içerisinde yönetmeye çalışıyor peki bu kurumların üretim yapmadığı halde yıllık tüm herşey dahil harcamaları kaçlira ben çok büyük miktarlarda olduğuna inanıyorum şimdi bu giderler nerden faiz gelirinden kazanan kim üreterek ürettiğini bir değer karşılığında satarak gelir elde edenler sırtından ödeniyor yada bu ödeme cari açık olarak enflasyon olarak faiz olarak halka bedel ödettiriyor bankalar kapitalizmin ürünü Faiz ise üretime en büyük engel
    Cevapla
  • burak 3 yıl önce Şikayet Et
    faiz yukseldi yabancılar hemen atladı kendi ülkelerinde %025-050 türkiyede %17 doları sattılar tl faizine yatırdılar doları düşürdüler nemalanınca ucuz doları alacaklar doları yükseltecekler kazanan yabancılar soyulan millet
    Cevapla
  • Taipen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan siz şu an askeri ücret 2700 tl olsun diye tartışıyorsunuz değilmi.ama ben bu halkı 600 DIJITAL TÜRK LIRASI geçimini sağlarım.sistem ve kurulum projeleri kağıt üzerinde hazır.600 DIJITAL TÜRK LIRASI ile rahat rahat bu halk geçinir ve para da biriktirir. Saygılarımla
    Cevapla
  • Keşaplı 3 yıl önce Şikayet Et
    He birde sizin gibi dolandırıcılar türedi ne kanıtınız var neye göre kime göre geçireceksiniz(göya geçindireceksiniz)
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak sanal para çıkarsınlar altın alırsan dolar çıkar dolar alırsan TL değer kaybeder faizi yukseltirsin devlette israfı önlemek için tedbir almalı makam araçları yasaklanmalı kripto para karşılığı konularak insanların üretime ortak edilmesi lazım
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    şuan ki dolar kuruna baktıgımızda ekstradan Türk halkına giren 2 puan faiz olmuş oldu. Faiz leri indirince dinamiklerde ona göre hareket edıp dovızjyrları da dusuyor. bunu daha oncekı merkez bankası baskanı faızlerı %25 lerden asagıya ındırdıgınde gorduk, dovız artmamıstı. dovızı kontrol altına almak ıcın Faız artışı saçma bir yontem oldugu ortada, anlayana tabı kı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle