Son dakika: Tüm dünyanın beklediği karar açıklandı! Anlaşma sağlandı

Son dakika haberi: Avrupa Birliği ve İngiltere, Brexit sonrası ticari ilişkileri belirleyecek anlaşma müzakerelerinde uzlaşı sağladı.

Son dakika: Tüm dünyanın beklediği karar açıklandı! Anlaşma sağlandı
Son dakika: Tüm dünyanın beklediği karar açıklandı! Anlaşma sağlandı
GİRİŞ 24.12.2020 18:33 GÜNCELLEME 24.12.2020 18:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de İngiltere ile yapılan müzakerelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Müzakerelerin çok zorlu geçtiğini ve anlaşma için ciddi mücadele ettiklerini belirten Von der Leyen, "Sonunda bir anlaşma sağladık. Uzun ve dönemeçli bir yoldu ama iyi bir uzlaşı sağladık. Bu, adil ve dengeli bir anlaşma. İki taraf için de doğru ve sorumlu olan olan buydu." diye konuştu.

 

Von der Leyen,  anlaşmanın hem AB hem de İngiltere'nin çıkarına olduğuna dikkati çekerek, "Sonunda Brexit'i geride bırakıp yolumuza devam edebileceğiz." ifadesini kullandı.

AB ile İngiltere, daha önce belirlenen son süre dolmasına rağmen karşılıklı olarak heyetlerine müzakereleri sürdürme talimatı vermişti.

Anlaşmanın bu aşamadan sonra İngiliz parlamentosu, üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanması gerekiyor.

- Brexit süreci

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı.

AB'den resmen 31 Ocak'ta ayrılan İngiltere, Birlik ile başta ticaret olmak üzere ikili ilişkiler konusunda kapsamlı müzakereler yürütüyordu.

AB ile İngiltere arasındaki müzakerelerde "adil rekabetin sağlanması", "ticari anlaşmazlıkların nasıl çözüleceği" ve "balıkçılık" gibi sorunlu konular en zor balıklar olarak öne çıkmıştı.

Anlaşmaya varılamaması halinde iki taraf arasındaki ticari ilişkiler, 31 Aralık sonrasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına göre yapılacaktı. Bu tarihe kadar olan geçiş süreci boyunca İngiltere, AB kurallarına bağlı kalmayı sürdürüyordu.​​​​​​​

YORUMLAR 6
  • Mca 3 yıl önce Şikayet Et
    Editör, artık şu metinleri yayınlamadan önce bir kontrol edebilir misiniz lütfen, çok sık hatalar ile karşılaşıyoruz
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim avrupa hayranlarına duyurulur. İNGİLİZ birlikten çıktı ama AB ile ticaret uyumu yapti. biz hala bizi alın DİYORUZ. Avrupa Birliği Hristiyan birliği .turkiyenin birliğe girnesini Avrupalılar bile olmaz derken ..bizde hala kapıyı zorlaması anlamsız. .zaten alanda yok alsalar ne olur bizim camilere çan takılır. bu iki kere iki dört
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere için büyük bir kazanım İngilizler akilli
    Cevapla
  • 08 Lİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlılar kavga etsede hemen barışır. Çünkü ortak düşman MÜSLÜMANLAR..
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık çıkmasaydın birlikten daha iyiydi.ula su başkanlara bakyorumda nasıl yönetiyorlar ülkeyi bizim reis dünyada benzeri yok ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle