Milyar dolarlık altın rezervi sevinci: Bin kişiye de iş kapısı açılacak

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer alan Gübretaş'a ait maden sahasında parasal karşılığı 46 milyar lira olan 3.5 milyon onsluk altın rezervi bulunması bölge halkı arasında da sevince yol açtı. Altının çıkarılması için çalışmalar hızlanırken maden sahasında bin kişiye de iş istihdamı sağlanacağı belirtildi.

Milyar dolarlık altın rezervi sevinci: Bin kişiye de iş kapısı açılacak
Milyar dolarlık altın rezervi sevinci: Bin kişiye de iş kapısı açılacak
GİRİŞ 24.12.2020 13:38 GÜNCELLEME 24.12.2020 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karadeniz’de bulunan 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin ardından sevindirici bir haber de önceki gün Söğüt’ten gelmişti.

 

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz’ın Söğüt’te yer alan altın madeni sahasında gelinen son duruma ilişkin değerlendirmenin ardından maden sahasında çalışmalar hızlandı.

BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

 

 

Gübretaş’a ait Söğüt’teki maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilirken, rezervin bugünkü kurla 6,5 milyar dolarlık parasal değeri bulunuyor. Bununla birlikte maden sahasında bin kişiye iş istihdamı sağlanacağı öğrenilirken, bu durum Bilecik ve Söğüt halkı tarafından sevinçle karşılandı.

 

YORUMLAR 1
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız 1299 da anlamışlar oraların ne kadar değerli olduğunu..bizler daha yeni anladık.ne desek ki birde oraları bırakıp gidenler var,yazık..
    Cevapla