Türkiye'nin dev keşfi yabancı basında yankı uyandırdı

Yabancı basın, Bilecik'te tespit edilen altın kaynağı için 'Türkiye'de keşfedilen devasa altın hazinesi, birçok ülkenin GSYİH'sinden daha büyük' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dev keşfi yabancı basında yankı uyandırdı
Türkiye'nin dev keşfi yabancı basında yankı uyandırdı
GİRİŞ 24.12.2020 12:41 GÜNCELLEME 24.12.2020 16:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Gübretaş'a ait sahada 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edildiği duyurulmuştu. 6 milyar dolar civarında değere sahip altın kaynağı yabancı basında geniş yankı buldu.

 

 

"BİRÇOK ÜLKENİN GSYİH'SİNDEN DAHA BÜYÜK"

Gübretaş sahasında tespit edilen altın kaynağı için "Türkiye'de keşfedilen devasa altın hazinesi, birçok ülkenin GSYİH'sinden daha büyük" ifadelerine yer verildi. Haberde, "Maldivlerin GSYİH'sı 4,87 milyar dolar, Liberya 3,29 milyar dolar, Butan 2,53 milyar dolar, Burundi 3,17 milyar dolar, Lesotho 2,58 milyar dolar. Bu ekonomiler, Türkiye'de bulunan hazineden çok daha küçük boyuttadır. Benzer şekilde, Moritanya, Karadağ, Barbados, Guyana ve diğer pek çok ekonominin de Türkiye'de bulunan altın hazinesinden daha küçüktür" denildi.

 

 

REZERV 2 YIL İÇİNDE ÇIKARILACAK

Dünyanın sayılı maden alanlarından biri olarak tarihe geçmesi beklenen rezervin, milli ve yerli kaynaklarla Tarım Kredi ve Gübretaş iş birliğiyle Maden AŞ tarafından 2 yıl içinde çıkarılması için çalışmalara başlanacak.

VALİ ŞENTÜRK: ÇOK ÖNEMLİ BİR REZERV

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Gübretaş'a ait sahada 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edilmesi kentte memnuniyetle karşılandı. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, "Çok önemli bir rezerv. Bilecik'te maden çeşitliliği vardı ama özellikle altın konusunda bu kadar zengin bir rezervin olması bizi çok mutlu etti. Bunun oluşturacağı istihdam, ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ve dolaylı katkıları hesaba kattığı zaman bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme. İnşallah hayırlı olur." dedi. AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettikleri dönemde bu sevindirici haberle yüzlerin güldüğünü dile getirdi.

GÜBRETAŞ: 6 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, "Borsaya bildirdiğimiz raporda da sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun da 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuyor. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden bunu da değer olarak ortaya koymaya kalktığımızda yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz." İfadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 10
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadın yattığı yer nur olsun. Yüzyıllar önce devletimizin temellerini biz evlatları için ne büyük zenginlikler üzerine kurmuşlar.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    neyse ki çevrede orman yok, yoksa chp li marabalar hortlardı yine.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    6 milyar dolar para mı, 100+ milyar dolar merkez bankası parası bozduruldu, eridi gitti...
    Cevapla
  • Bir G@rip 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an erkez bankasının rezervi 90 milyar dolar çivarı canım bence sen fazle face instagram twitir da duydğun herşeye inanma. resmi sitesine bak o kadar :)
    Cevapla
  • hep.aynisiniz 3 yıl önce Şikayet Et
    140 milyar dolarlara ciktigi zamanda bir gun olsun övseydinnl, daha önce cikarttiklari gibi yine cikartirlar merak etme
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Inşaallah devamı AKP baştayken gelir. Eğer chp başa gelsin, değil 6 , 206 milyar bile olsa hepsi talan olur. Çünkü bu ülkenin düşmanı dışarıdan çok içeride.
    Cevapla
  • Kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehapeye dikkat edin yine bi oyun peşinde olabilir bu madeni sabota edebilirler
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız bu madenlerin bir an önce ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Hem piyasalara yansıması hem de devam eden stratejik yatırımlar(siha,iha,millî jet ve daha niceleri...) için finansman gerekli... hiç olmazsa 2023 seçimleri için stratejik... Seçimden önce mutlaka çıkarılmalı. Hükümetimiz kararlı eyvallah,lakin bürokrasiyi sıkı tutmak gerek.
    Cevapla
  • Şükrü cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu yoruma çok ihtiyaç vardı. Yazdıklarınız sanırım ülkeyi yönetenlerin aklına gelmemiştir. Sağolun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle