Müjdeyi Bakan Varank verdi: Milas Zeytinyağı, Avrupa Birliği nezdinde de tescillendi

Son Dakika Haberi; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milas zeytinyağının, bugün Avrupa Birliği (AB) nezdinde de tescillendiğini bildirdi.

Müjdeyi Bakan Varank verdi: Milas Zeytinyağı, Avrupa Birliği nezdinde de tescillendi
Müjdeyi Bakan Varank verdi: Milas Zeytinyağı, Avrupa Birliği nezdinde de tescillendi
GİRİŞ 23.12.2020 22:51 GÜNCELLEME 23.12.2020 22:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Varank, Twitter hesabından, Milas zeytinyağının, AB'de coğrafi işaret alarak tescil edilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Varank, paylaşımında, "Avrupa Birliği nezdinde yapılan başvuruya ilişkin inceleme ve ilan süreçleri başarıyla tamamlanan Milas zeytinyağı, 23 Aralık 2020 tarihinde Avrupa Birliği nezdinde de tescillendi." ifadelerini kullandı.

- AB'DE TESCİL SÜREÇLERİ DEVAM EDEN 18 COĞRAFI İŞARET BULUNUYOR

Türk Patent ve Marka Kurumundan yapılan açıklamada da AB'ye Milas zeytinyağının tescili için başvurunun 2017'de Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldığı belirtildi.

Milas Zeytinyağı, bugün Avrupa Birliği nezdinde tescillendi

AB'nin ilgili komisyonunda kabul edilerek 17 Eylül tarihinde ilan edilen başvuruya herhangi bir itiraz gelmemesi üzerine söz konusu yağın, AB'nin coğrafi işaretli ürünleri arasına girdiğinin kaydedildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Milas zeytinyağı; Antep baklavası Aydın inciri, Aydın kestanesi ve Malatya kayısısından sonra AB'de tescilli 5’inci coğrafi işaretimiz oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu, ülkemizde ulusal coğrafi işaret başvurularına ilişkin işlemleri yürütmekle birlikte, AB nezdinde coğrafi işaret koruması başvurusunda bulunmak isteyen kurum ve kuruluşlarımıza teknik anlamda uzmanlık desteği sağlamaktadır."

Açıklamada, AB'de tescil süreçleri devam eden 18 coğrafi işaretin bulunduğu ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ali Kıvrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, dünyanın en iyi naturel sızma zeytinyağı Milas ve Aydın bölgesine aittir, umarım Aydın bölgesi de en kısa zamanda hedefe ulaşır, Aydın ve Milas bölgesinde butik firmalardan alıyorum memnunum, Mazınköy zeytinyağı, alinda zeytinyağı ve TARİŞ vazgeçilmezlerim.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Milas ve Aydın bölgesi zeytinyağ konusunda harika zeytin çeşidi memecik türü yağ kalitesi açısından çok iyi kendim o taraftan mazınköy zeytinyağı alıyorum gerçekten lezzeti tadı kokusu harika. Milas'a ve ülkemize hayırlı olsun
    Cevapla
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    Zeytin denince Akhisar diye bir söz var..
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gemlik zeytininin üzerine zeytin olmaz.
    Cevapla