Altın madeni hangi şehirde bulundu? İşte şanslı ilimiz

Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi. Altın müjdesi sonrası herkes altın madeninin bulunduğu şanlı ili merak etmeye başladı. Bilecik'te bulunan Söğüt Altın Madeni Projesi'ni oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarında 3,5 milyon ons'luk altın madeni bulundu

Altın madeni hangi şehirde bulundu? İşte şanslı ilimiz
Altın madeni hangi şehirde bulundu? İşte şanslı ilimiz
GİRİŞ 22.12.2020 15:09 GÜNCELLEME 22.12.2020 15:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

3,5 milyon ons'luk altın rezervi büyük heyecana neden oldu. Bugünkü değerle 6 milyar dolarlık bir değere sahip olan rezerv tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. 

47 MİLYAR TL'LİK DEV ALTIN REZERVİ

arım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "(Altın madeni rezervi) Bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplandığında, 6 milyar dolarlık bir değerden bahsediyoruz." dedi. Halka açık olan Gübretaş'ın maden sahasında bulunan altının Türk Lirası karşılığı 47 milyar lira seviyesinde. Gübretaş hissesi altın rezervi keşfi gelişmesiyle birlikte yüzde 10 oranında yükseliş yaşadı ve 51.6 lira seviyesine yükseldi. Gübretaş'ın yüzde 75.95'i Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait. Kalan kısmının yüzde 8.76'sı Oğuzhan Şahinkaya'ya, yüzde 15.29'luk kısmı ise halka açık ve diğer kişilere ait." dedi.

Bilecik'te 6 milyar dolar değerinde 3,5 milyon ons'luk altın rezervi bulundu

 

 

ALTIN MADENİ BİLECİK'TE BULUNDU

6 milyar dolarlık altın bulunan maden sahası Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunuyor. Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarında 3.5 milyon onsluk rezerve ulaşıldı.

 

 

SÖĞÜT PROJESİ NEDİR?

Söğüt proje sahasında arama-geliştirme çalışmaları yapılan 4 adet cevherleşme bölgesi vardır. Bunlar Akbaştepe, Korudanlık, Hayriye ve Yolocak sahalarıdır.

Söğüt projesinde cevher zenginleştirme test çalışmaları yurtiçi ve yurtdışı laboratuvarlarda devam etmektedir. Bu test çalışmaları tamamlandıktan sonra ön fizibilite çalışmalarına geçilerek rezerv hesaplamaları yapılacaktır. Geliştirme çalışmaları hali hazırda Akbaştepe ve Korudanlık sahaları için yapılmaktadır. Akbaştepe sülfidasyona bağlı bir cevher damarı iken, Korudanlık tamamı oksidasyona bağlı bir cevher damarıdır.

İŞLETME RUHSATI ŞUBAT 2023'E KADAR GEÇERLİ

Açıklamada sıklaştırma ve yayılma sondajları ile maden rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre maden rezervleri için tanımlanan 15 yıllık maden ömrü ile önerilen 0,72 milyon ton/yıl birleştirilmiş cevher işleme kapasitesi bulunuyor. Şirket temmuz ayında yaptığı açıklamayla söz konusu maden sahasını Koza Altın'dan aldığını belirtmişti. Bu maden sahasıyla ilgili işletme ruhsatının Şubat 2023 tarihine kadar geçerliliği bulunuyor.

YORUMLAR 8
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    nerede varsa çıkarmalarını tavsiye ediyorum şiddetle ve tüm ülkelere
    Cevapla
  • Vay be 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma diriliş ertuğrul da bir sahne geldi, haçaturyan Bilecik te dereden altın çıkarıyordu oba için
    Cevapla
  • Refik 3 yıl önce Şikayet Et
    Altın çok pahalı çıkarmayalım derse bu CHP’liler şaşırmam ha ama demezlerse şaşırırım çünkü onlarda mantık ne arar
    Cevapla
  • Çoşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinir bozucu bir haber.
    Cevapla
  • El Capo 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye kardeş
    Cevapla
  • Vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa faydası ne ? koskoca sıfır yıllardır olduğu gibi her gün altın bulduk diye yazın yurttaşta karşılığı yok sokak ateş pahası
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende vatan millet sevgisi yok. Mevlam vermemis ben ne yapayayim. Allahim islah etsin...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana yok altın vıdıt, açız açız diye zırvalayanlarla yemlen sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle