Yabancı kayakseverler Kovid-19'a rağmen Erciyes'i tercih etti

Kesintisiz kayak imkanı sunan uzun pistleri, snowboard, kızakla kayma gibi çeşitli kış aktivitelerin yanında güvenli kayak merkezi sertifikasına da sahip Erciyes Kayak Merkezi, Kovid-19'a rağmen yabancı kayakseverlere ev sahipliği yapıyor.

Yabancı kayakseverler Kovid-19'a rağmen Erciyes'i tercih etti
Yabancı kayakseverler Kovid-19'a rağmen Erciyes'i tercih etti
GİRİŞ 21.12.2020 22:29 GÜNCELLEME 21.12.2020 22:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen dünyanın farklı ülkelerinden gelen kayakseverleri ağırlıyor.

 

 

Yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, Kovid-19 tedbirlerini alarak otelleri ve pistleri kayakseverler için hazırladı.

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının uyulduğu merkezde Ukrayna, Polonya, Belarus ve Rusya gibi onlarca ülkeden turist, Erciyes'te kayak yapmayı tercih etti.

 

 

Belarus'tan gelen Uladzimir Tsitushkina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'nin pist uzunluğu ve sağladığı olanaklarla diğer kayak merkezlerinden daha avantajlı olduğunu söyledi.

Bu yıl ikinci kez Erciyes'e geldiğini belirten Tsitushkina, "Koronavirüs tedbirlerinin alınması buraya gelmemizi teşvik etti. Diğer yerlerle kıyaslarsak burası daha güzel. Neden? Oteller ve yemekler güzel, en önemlisi pistler açık, her taraf görünebiliyor. Bunun yanında diğer kayak merkezilerinden ayıran nokta, pistler uzun. Özellikle ağaca falan çarpmadan, takılmadan kayak yapılabiliyor." ifadelerini kulandı.

Tsitushkina, Kovid-19 tedbirlerinin sadece kayak merkezinde değil, her yerde alındığına dikkati çekerek, "Sokaklarda insanların az oluşu, çıkanların bile kurallara uygun şekilde gezmesi dikkatimizi çekti. Bizim memleketimizde maalesef böyle değil. Bu şekilde davranılması hoşumuza gitti." diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Boydak Kayseri dışından birilerine satılsın. bıktık kayserili cimri patronlardan.
    Cevapla
  • Deli Oğuz! 3 yıl önce Şikayet Et
    SONRA da corona gelmiş hoş gelmiş...
    Cevapla
  • aslan Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    ehhh normal. çünkü avrupa her yeri kapattî
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakindir keyfini çıkarsınlar.
    Cevapla