Yabancı yatırım bankaları TL tahminlerini revize etti

Yeni ekonomi yönetimi ile birlikte güçlenmeye başlayan Türk Lirası için yabancı yatırım bankaları tahminlerini revize etti

Yabancı yatırım bankaları TL tahminlerini revize etti
Yabancı yatırım bankaları TL tahminlerini revize etti
GİRİŞ 21.12.2020 10:37 GÜNCELLEME 21.12.2020 10:54

Ünül yatırım bankası Goldman, USD/TL tahminini yeniden revize etti, daha yatay bir seyir bekliyor. Goldman Sachs Group Inc., TL'ye ilişkin görüşünü iyileştirdi, ancak Merkez Bankası'nın  yeniden rezerv oluşturma planının TL'nin kazanımlarını muhtemelen dengeleyeceğini vurguladı. Zach Pandl liderliğindeki Goldman analistleri yazdığı bir raporda TL'nin dolar karşısındaki seviyesinin üç, altı ve 12 ay içinde sırasıyla tahminde bulundu.

 

 

ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 3, 6 ve 12 aylık tahminlerini daha önce 7,75, 8,00 ve 9,00 olarak açıklamış olan Goldman Sachs bu tahminlerini 7,50, 7,75 ve 8,00 olarak güncellendi.

Goldman Sachs analistleri yaptıkları değerlendirmede, "TCMB Başkanı Ağbal'ın ortaya koyduğu Türk Lirası'nı istikrarsızlaştırmadan yeniden döviz rezervi biriktirme çabasının, yüksek enflasyon ve siyasi risklerde dikkate alındığında, liranın dolar karşısında ani şekilde güçlenmesi yerine daha istikrarlı bir patika izlemesi ile sonuçlanması büyük olasılık" ifadelerini kullandılar.