Bağdat-Musul demir yolu Türkiye'ye uzayacak

Irak Ulaştırma Bakanı Bender, Bağdat'ı Musul'a bağlayan demir yolunun onarılması ve Türkiye'ye kadar uzatılması projesinin başladığını duyurdu.

Bağdat-Musul demir yolu Türkiye'ye uzayacak
Bağdat-Musul demir yolu Türkiye'ye uzayacak
GİRİŞ 21.12.2020 00:44 GÜNCELLEME 21.12.2020 00:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nasır Bender, Bağdat'ı Musul'a bağlayan demir yolunun onarılması ve oradan da Türkiye'ye kadar uzatılması projesinde ilk çalışmaların başladığını ifade etti. 

 

 

Terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında tahrip edilen bazı köprü ve setlerin onarımına başlandığını ve bu işlemin 2 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Bender, projenin asıl büyük adımını, Basra Körfezi'nde yer alan El-Fav Limanı'nın Türkiye'ye bağlanması aşamasının oluşturduğunu dile getirdi.

Bender ayrıca Irak'ın elindeki trenlerin eski olduğunu ve demir yolunun tamamlanmasının ardından yenilerinin satın alınacağı bilgisini paylaştı.

 

 

YORUMLAR 3
  • Kızıl elma 3 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar güzel şeyler bunlar ırak halkı şiisi sünnisi arabı kürdü yezidisi insanı çocuğu en iyisine layıktır gelin refah ı yayalım ilim dünyası olalım
    Cevapla
  • Kazim bakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet
    Cevapla
  • Bence 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak bile Demir yolları yapmış durumda - Vay bee Türkiye Demir yolları inşasına HIZ vermelidir ...iç ve Dış Hatları yapmalıdır ... Ekonomi Gelir ve Refah düzeyi yüksek olur ...
    Cevapla