Çin’e ihracat treni yolculuğunu tamamladı

Türkiye'den Çin'e ihraç ürünü taşıyan ilk tren, 4 Aralık tarihinde İstanbul'dan törenle uğurlanmıştı. 6 bin 500 kilometre yol kateden ve 2 kıta, 2 deniz ile 5 ülkeyi geride bırakan tren Çin'e ulaştı.

GİRİŞ 19.12.2020 14:57 GÜNCELLEME 19.12.2020 15:38
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'dan yola çıkan ihracat treniyle ilgili son bilgiyi paylaştı.

Trenin Çin'in Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunun tamamlandığı bildirildi.

İhracat treninin Maltepe İstasyonu’nda üzerindeki pankartlar söküldükten sonra Halkalı Garı'na geri döndüğü iddiası ortaya atılmıştı.

ÇERKEZKÖY'DEN XIAN'A UZANAN YOLCULUK

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı." dedi.

DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞINDAKİ ZAFERİMİZ

Karaismailoğlu, paylaşımının devamında "Türkiye'nin lojistik gücünü geçtiği her kentten dünyaya duyuran Çin İhracat Treni, demir yolu taşımacılığındaki zaferimizdir." ifadesini kullandı.

42 KONTEYNERDEN OLUŞUYOR

Çin'e ulaşan ilk ihracat treni 42 konteyner içerisinde Asya ülkesine beyaz eşya taşıması yaptı. Tren, Türkiye-Çin parkurunda Çerkezköy-Marmaray-Köseköy-Ankara-Sivas-Kars güzergahını izleyerek Ahılkelek istasyonundan yurt dışı çıkışını gerçekleştirdi.

Yurt dışı parkuru ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde son buldu.

8 BİN 693 KİLOMETRE KAT ETTİ

Tren; Türkiye'de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan'da 220 kilometre, Azerbaycan'da 430 kilometre, Hazar Denizi'nde 420 kilometre, Kazakistan'da 3 bin 200 kilometre ve Çin'de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat etti.

TCDD Taşımacılık AŞ ve Pasifik Eurasia iş birliğiyle 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeden geçen tren, yükünü Çin'e ulaştırdı.

'HALKALI GARINA GERİ DÖNDÜ' DİYE HEDEF ALINMIŞTI

 

Türkiye’den Çin’e yük taşıyan ilk ihracat treni, İstanbul’dan uğurlanmasının ardından “Törenle uğurlandıktan sonra Halkalı garına döndü” denilerek hedef alınmıştı.

Türkiye’den Çin’e gönderilen ilk ihracat treninin yolda kaldığını söyleyerek algı operasyonu yapmak isteyen Sözcü Yazarı ve Halk TV programcısı Özlem Gürses, trenin Halkalı'da kaldığını söylemişti. Özlem Gürses'in 'Çin treni' ile ilgili çektiği videoya peş peşe cevaplar gelirken, sosyal medyada dalga konusu olmuştu.

YORUMLAR 96
  • Balıklıgöl 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kocaman bir köymüş meğer.yıllardır bizi asyadan uzak tutan zihniyet utanmalı.Emeği geçen projeye katkı sunan,karar vericilerin hepsine canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.
    Cevapla
  • Hazim 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahil chp görmez görsede inkar eder
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tren halkalıda kaldı diyenler için ne güzel bir söz;öküzün trene baktığı gibi;bakmışlar.Öküzün baktığı pencereden bakanlar,öküz baktığını 6 saniye sonra ne olduğunu anlarmış.Siz troller 18 senedir ne olduğunu hala anlamadınız
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce Çin den aliekspers den mal alıyorduk.kargo ücretsiz.bizim tren gidince tüm kargolara ucret geldi.acaba sebep ne? Çin den gelen ürün daha rahat gelmesi gerekmez mi bizim tren oraya gidince
    Cevapla
  • k. maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim güzel ülkemin yürekli insanları söylenmesi gereken herşeyi söylemişler ağızlarına sağlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle