Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Milli Muharip Uçak (MMU) için 3 büyük yeni test merkezi kurulacağını duyurdu.

TUSAŞ sosyal medyadan yaptığı video paylaşımında MMU'nun da içinde yer aldığı yerli ve milli ürünler için EMI/EMC Testleri Tesisi, Yıldırım test Tesisi, ve Yakın Alan Ölçüm Tesisi kurulması için hazırlıklara başlandığını açıkladı.

TUSAŞ paylaşımında 'MMU projemiz ile milli imkanlarımızla ülkemize 3 büyük yeni test merkezi kazandırarak havacılık sektörüne yön vermeye hazırlanıyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizi üretirken ülkemiz için hep daha fazlasını hayal ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU TUSAŞ MOTOR SANAYİİ AŞ'DE (TEİ) ÜRETİLDİ

Savunma Sanayi Başkanlığının projesi olarak başlayan Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında TEI tarafından geliştirilen TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'de (TEI) üretilen ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün milli helikopter Gökbey ile test edilmişti.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • bekir cizmeci 19.12.2020 11:04
    Rabbim islerinizi kolaylastirsin basarilarinizin suratle hayirli sonuclar,urunlerle suslenmesini ihsan eylesin..
  • yılmaz 19.12.2020 04:22
    fatih efendi, youtube videolarıyla uçak yapacağınızı mı zannediyorsunuz? altı üstü uçak demek hangi kafa arkadaş? dünyada uçak yapan kaç ülke var? 2 koliyi üst üste koyamayan adamlar "uçak yapmak kolay yeeeeaaa" lafları ediyor.
  • Rober Hatemo 19.12.2020 02:21
    1950 lerin uçağını yapmıyorsunuz daha kompleks biruçak var planda....10 yıl alması çok normal....
  • Kızılelma 19.12.2020 02:16
    Şahlan Türkiyem şahlan.Sana Şahlanmak yaraşır.Şanlı Milletime şahlanmak yaraşır.Dünyanın neresinde zulüm gören varsa dur demiş bir milletin torunlarıyız. Yine zulum görenlere sahib çıkacağız çıkacağızki Ulu Rabbim bize yardım etsin.Bize çok çalışmak çok gayret yaraşır.Büyük millet büyük geleceği kurar büyük gelecekte çok gayret ister.Çok şükür 24 saat Çalışan gayret eden bir Cumhurbaşkanımız ve arkadaşları var.Halkı arkasında dimdik duruyor.Duracakta.
  • Kızılelma 19.12.2020 02:07
    Şajlan Türkiyem şahlan.
Daha fazla yorum görüntüle