Ünlü otel icradan satıldı

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu ve konkordato talep ettiği 440 milyon lira değer biçilen Kuruçeşme’deki ünlü Les Ottomans Hotel, alacaklarına karşılık Akbank’ın oldu.

Ünlü otel icradan satıldı
Ünlü otel icradan satıldı
GİRİŞ 18.12.2020 09:17 GÜNCELLEME 18.12.2020 09:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir süredir kapalı olan Les Ottomans Hotel’in icradan satışı ilk olarak geçen yıl sonunda gündeme gelmişti. Ancak, otelin bağlı olduğu Kalamos Turizm ve Ticaret AŞ için konkordato davası açılınca, satış süreci de durdu. Konkordato davasında Kalamos Turizm için iflas kararı çıkınca icradan satış için yeniden düğmeye basıldı.

 

 

İstanbul 10. İcra Dairesi’nin yürüttüğü icra ihalesi dün yapıldı. 20 dakikada sonuçlanan ihale sonrası, otelin yeni sahibi Akbank oldu. Bankanın, şirketten olan alacağına karşılık otelin sahibi olduğu öğrenildi. Öte yandan, Aysal’ın İtalyan ortaklı enerji firması Yeni Elektrik Üretim AŞ için de geçen yıl iflas kararı verilmişti. İş insanı Aysal’ın, sahip olduğu enerji şirketlerinde yaşadığı mali sıkıntıların, grubun diğer şirketlerini de olumsuz etkilediği kaydedildi.

9 YALIDAN BİRİ

 

 

Les Ottomans Hotel olarak faaliyet yürütülen yer esasında bir yalı. 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılan yalı Muhsinzade Yalısı olarak da biliniyor. Anılan yalı, Kuruçeşme Beşiktaş sahilde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biri konumunda.

YORUMLAR 2
  • avakado 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabancı nın oldu yani
    Cevapla
  • sadi 3 yıl önce Şikayet Et
    sabancinin ve abd nin oldu..akbankin bilmem kaci citygroup un..
    Cevapla