Türkiye'den yaptırıma Hisar-A cevabı

Türkiye, ABD’nin yaptırımlarına milli hava savunma füze sistemi Hisar-A ile cevap verdi. Hisar-A’ya yeni özellikler eklenerek plus (+) seviyesine yükseltildi. Hisar-A+ planlaması 2021 olmasına rağmen 2020 bitmeden envantere alınmaya hazır hale geldi.

Türkiye'den yaptırıma Hisar-A cevabı
Türkiye'den yaptırıma Hisar-A cevabı
GİRİŞ 18.12.2020 09:09 GÜNCELLEME 18.12.2020 15:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Açık ve örtülü ambargolarla karşı karşıya kalan Türkiye, ABD’nin yaptırım açıklamalarına yeni savunma ürünleriyle yanıt verdi.

 

 

HAVA SAVUNMADA YOLUMUZA DEVAM

Uygulanan ambargolara rağmen savunmanın milli ürünlerle güçlendirilmesinin son ve en önemli örneği Hisar A oldu. Aselsan ve Roketsan ortaklığında geliştirilen Hisar alçak ve orta irtifa sistemlerinin ilki olan Hisar A’nın TSK envanterine giriş tarihi 2021, Hisar O’nun ise 2022 olarak planlanmıştı. Uygulanan açık veya kapalı ambargolar hava savunma sistem projelerinin seyrini etkilemedi. Hisar A’ın seri üretiminin ekim ayında başladığı açıklanmıştı. Hisar A’nın, güncellenen ve imkan/kabiliyetleri arttıran yeni versiyonu Hisar A+, 2020 yılı sonu itibariyle envantere alınabilecek şekilde üretimi tamamlandı. Önümüzdeki süreçte seri üretimle birlikte peyderpey TSK’ya teslimatların başlaması bekleniyor.

 

 

UZUN MENZİLDE İLK ADIM ATILDI

Askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı yerli ve milli olarak geliştirilen Milli Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar’ın orta irtifasının da 2021 yılında envantere alınmaya hazır hale getirilmesi bekleniyor. Testleri ve geliştirme aşaması devam eden Hisar O, ilki 2014’te olmak üzere balistik test füzesi atışlarında elde ettiği başarılarla gündeme gelmişti. Hisar A ve Hisar O sistemlerini üreten Türkiye, uzun menzilli milli sistemlerini üreten ülke konumuna hayli yaklaşmış oldu. Milli uzun menzilli bölge hava savunma sistem ihtiyacının karşılanması kapsamında Siper Projesi ise yüksek gizlilik içerisinde devam ediyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırada balistik füze ve atom var inşallah
    Cevapla
  • Selo 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 bahane bunların Suriye'de Libya'da istedikleri olmadı Savunma Sanayi büyük işler yaptı zorlarina gidiyor
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen en büyük karın agrıları gelişen silah teknolojimiz
    Cevapla
  • Qtahya 3 yıl önce Şikayet Et
    maşAllah...
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 leri azarbeycan a satalım parasıyla füze ve uçak projemizi bitirelim amerikadan uçak füze helikopter almayalım
    Cevapla
  • Süper 3 yıl önce Şikayet Et
    Hazır ol cenge, sulhu salâh istersen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle