Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye'nin son 15 yılda sağlık sektörüne yaptığı yatırımları, uluslararası çapta başarılar elde eden doktorları ve tıp alanındaki teknolojik gelişmelere hızlı adaptasyonu sayesinde dünyada tercih edilen ülkeler arasına girdi. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde 143 bin 266 yabancı hasta Türkiye'de sağlık hizmeti alırken, 187 milyon 955 bin dolar sağlık turizmi geliri elde edildi.

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
GİRİŞ 17.12.2020 15:52 GÜNCELLEME 17.12.2020 15:54
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız." demişti.

 

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık" diye konuştu.

 

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, "İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz" şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, "Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.



Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

YORUMLAR 53
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Kemal Atatürk beni türk hekimlerine emanet edin diye boşuna söylememis
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    La ilahe illallah
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi kerede dürüst olun akp hükümetinin sağlık alanında su yaptıklarını karalamayın her iddasına da girerim bu yapılan modern hastanelerden ilk yararlananlarda sizlersiniz işiniz bu sizin çamur at izi kalsın
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen çok işe yarıyor canım,belli saten
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelen hasta sayısına göre ortalama harcama 1000 dolar yapıyor . Herhalde bedava diyorlardır.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    1312,2 dolar.Dünya sağlık ihracatında rekabeti düşünürsek fena rakkam değil.sgk kuyruklarından bugün gelinen noktaya eleştirel yaklaşımlar beni gülümsetti.selam ve sevgiyle.
    Cevapla
  • piyongo 3 yıl önce Şikayet Et
    ölü sayısı 245 i geçti. her gün 245 kişi, ayda 7350 kişi ölüyor. artık piyongo kime vurursa.
    Cevapla
  • ibrahim AKIN 3 yıl önce Şikayet Et
    piyangocu ülkemiz sağlıkta hele covid19 da en iyisi bunu sende çok iyi biliyorsun. olaya ideolojik bakıyorsun türkiye ekonomik olarak almanya seviyesine gelse de yine erdoğan var diye mutsuz olursunuz
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara uyun ölmezsiniz. Yine de takdiri ilahi, yapacak bir şey yok.
    Cevapla
  • Alli 3 yıl önce Şikayet Et
    Piyango!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle