Geri sayım başladı! 6 hedefi aynı anda vuracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabul testinin yapıldığını açıkladığı "", envantere girmeye hazır hale geldi. Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifası ise 8 kilometre olan "HİSAR-A+", 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yeteneğine de sahip bulunuyor.

Geri sayım başladı! 6 hedefi aynı anda vuracak
Geri sayım başladı! 6 hedefi aynı anda vuracak
GİRİŞ 17.12.2020 13:53 GÜNCELLEME 17.12.2020 13:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İlk milli ve yerli hava savunma füze sistemi "HİSAR-A+"nın, envantere giriş öncesi son kabul testinin yapıldı. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak yapılan atışta yüksek hızlı hedef uçak, uzak menzilde başarıyla vuruldu.

"HİSAR-A+", Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın koordinasyonunda, ASELSAN ve Roketsan iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirildi. Testleri başarıyla şekilde tamamlanan hava savunma füze sistemi, envantere girmeye hazır hale geldi.

Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifası ise 8 kilometre olan "HİSAR-A+" 360 derece etkinlik sağlıyor. Hava savunma füze sistemi, 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yeteneğine sahip bulunuyor.

"HİSAR-A+", sabit ve döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve havadan karaya atılan füzelere karşı etkin savunmanın yanı sıra, sabit birliklerin ve hareketli zırhlı birliklerin korunmasını da sağlayabiliyor. Hisar-A+'nın ayrıca hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme kabiliyetleri de bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • kaptan kazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç yıl önçe sayın Soylu nedemişti hatırlayalım. Demiştiki öyle silahlar yapiyoruzki birazını size anlatsam sevinçten sabaha kadar uyuyamazsınız.Endişe etmiyelim bu sistemler ilerde S 400 leri geçecek İNŞALLAH.
    Cevapla
  • AAS 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey reisin sayesinde.
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    kısa süre sonra 600 km çıkar İnşallah
    Cevapla
  • Eby 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun. İnşaallah daha iyilerini bekliyoruz. Dualarımız sizinle
    Cevapla
  • İrfan fransadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper Bir tanesi 6 hedef ise, 2 tanesi 12 demek. Yani X 6 İnşallah menzilli uzatirlar şöyle 300/400KM
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    bu a sınıfı olduğu için avlama yeteneği kısa menzilli oluyor fakat diger iki sınıf sistemler uzaktan vuruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle