Erdoğan müjdeyi vermişti! Başvurular e-devlet'ten yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 5 milyar liralık esnaf destek paketinin ayrıntıları netleşiyor. İlk defa esnafa doğrudan sağlanacak destek için başvuruların nasıl yapılacağı belli oldu. İşte detaylar...

Erdoğan müjdeyi vermişti! Başvurular e-devlet'ten yapılacak
Erdoğan müjdeyi vermişti! Başvurular e-devlet'ten yapılacak
GİRİŞ 16.12.2020 08:31 GÜNCELLEME 16.12.2020 08:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 5 milyar liralık esnaf destek paketinin ayrıntıları netleşiyor. KDV indirimi, stopaj avantajı, kira ve hibe desteği ile milyonlarca esnafa ilk defa doğrudan destek sağlanıyor.

 

 

Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü, desteklerin ne zaman ödeneceği ve kimlerin nasıl yararlanacağı konusunda kapsamlı bir çalışma yapıyor.

Birinci adımda, taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerin yararlanacağı desteğe ilişkin tebliğ yürürlüğe girecek.

 

 

Bu hafta başvuruların toplanması ve ödeme takviminin açıklanması bekleniyor. Destek ödemelerinin yeni yıla girerken yapılacağı belirtiliyor.

E-DEVLET'TEN BAŞVURU 

İşyeri kira olan büyükşehirlerdeki esnafa 750, küçük şehirlerdeki esnafa 500 lira kira yardımı yapılacak.

Bugün itibarıyla 30 büyük şehirde toplam 1 milyon 486 bin, 51 ilde de 497 bin esnaf bulunuyor. Salgından etkilenen 1.2 milyon esnafa 3 ay boyunca bin lira da destek ödemesi yapılacak.

Ödeme başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. İşyeri kira olan esnafa büyükşehirlerde 3 ay süreyle 750 lira, diğerlerinde 500 lira kira desteği verilecek. Kira desteği basit usule tabi olmanın şartlarına görev yapılacak.

Kira desteği kapsamında aylık 1.3 milyar TL kaynak aktarılacak. Esnafa hibe ve diğer desteklere ilişkin ayrıntılar ise Esnaf Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma ile netleştirilecek.

1 milyon 239 bin esnafa 3 ay boyunca 1.000 lira destek yapılacak. Hibe destekten taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı yararlanacak.

İŞ DÜNYASI: NEFES ALDIRACAK ESNAFA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve KDV indirimi, stopaj avantajı, esnafa kira ve hibe desteği ile turizm yükümlülüklerinin ertelenmesi gibi destekleri içeren paket, iş dünyası temsilcileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Sektör temsilcileri, destek paketinin esnafın salgın kayıplarını azaltacağını belirtiyor.

YORUMLAR 19
  • MERYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben çiçekçiyim bize destek yok basit usul vergi vermiyor ilk yararlanan onlar oluyor elemanımı işten çıkarmadım.bagkur,ssk'vergi borcum yok Ama 100.000TL kredi borcum var ayakta kalabilmek için çektim.Verilen para zaten yüksek meblağ degil geç kalınmış bir ödenek sadece bizim mesleğimiz herkesi mutlu etmeye çabalayan bi sektör ama adımızın hicbir yerde geçmemesi önemsenmedigimizi gösteriyor
    Cevapla
  • TATLIDİL 3 yıl önce Şikayet Et
    EN ZOR DURUMDA OLAN ESNAF OKUL KANTİNLERİDİR Okul Kantincileri 9 Aydır kapalı ve yazarkasaya tabiler 9 aydır kapalı yerin her ay vergisini ödüyorlar bağkur ödüyorlar çevre temizlik vergisi ödüyorlar sabit elk su ödüyorlar ve sermayelerinin hepsinin tarihi geçti çöpe atıldı diğer esnaflar gene şükür etsin
    Cevapla
  • Ercüment 3 yıl önce Şikayet Et
    35.000 TL aylık kira ödemem var ve işyerim 2 aydır kapalı. 1.000 TL'nin nasıl ve ne şekilde beni kurtaracağını da birileri yazabilir mi?
    Cevapla
  • Emrullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi adamların ağlaması değil yük almasi hayırlıdır. Benim paramda yok borcumda yok. Senin paran var artı parana para katan carkinda var. Şükret.
    Cevapla
  • Efecan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben yaziyim sana devlet ne yapsin 35000 bin tl mi odesin sana 35000 tl kira verenin geliride hayli yuksektir devletmi yaratdi bu virusu sacma sapan yorum yazmisin aza kanmayan cogu bulamaz 35000 bin veren bi is veren buralarda yorum yazmaz yalanci
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi ensesi kalinlar icin degil zorda kalmiş kucuk esnaf için bu yardim 35 bin kira ödüyorsan iyi kazanmişsindir ayagini yorganina gore uzat
    Cevapla
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnafa destek tahta kurusu gibi çoğalan avm zincirlerini kısıtlamayla olur.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Isyeri kapanan kahveci ama kahveci bu yardimdan yararlanamiyormu simdi ne sacma bir yardim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle