Savunma Sanayii Başkanı Demir'den yaptırım açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili, "Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz. Bizim açımızdan yerli sanayinin gelişmesi konusu devam edecek, belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda bir işaret fişeği ve uyarı olacak." dedi.

GİRİŞ 15.12.2020 11:27 GÜNCELLEME 15.12.2020 17:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin, "Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz." dedi.

Demir, Cumhurbaşkanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerine katılmak üzere geldiği Meclis'te, gazetecilerin, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararlarına ilişkin sorularını cevapladı. 

 

Demir, bu konuda daha önce açıklama yaptığını, "Biz kararlıyız, devam edeceğiz." mesajını verdiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Bir müttefiklik ilişkisi var aramızda, NATO müttefikiyiz. Kendilerinin de belirttiği gibi birçok alanda Türkiye ile iş birliği var. Onların devam etmesini onlar da biz de bekliyoruz. Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay, bunun da bence ilişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz. Biz kendi çevremizde bunun çarelerini buluruz. Bizim açımızdan yerli sanayinin gelişmesi konusu devam edecek, belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda bir işaret fişeği ve uyarı olacak." 

YORUMLAR 8
  • DERTLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet olarak yanındayız başkanım
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Mimar ,mühendis ve girişimci arkadaşlar bir el atalım .Vitesi yükseltme zamanı ..
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Her sene buyuk sirket kurmak lazım 10 milyar TL lik bu sene gıda bir daha ki sene ilaç bir dahaki sene savunma yazilim ve enerji benzeri büyük şirketler bunlar araciliyka dünyaya açılmalı dünyaya bu urunleri satmali yoksa her zman 2 sınıf olarak kalır ve başkalarının tasorenligini yaparız bu dediğimi yaparsak 10 senede devlet devler liginin 3 devinden biri oluruz hemde 300 yıl. üretmeden tüketen devletler bir zman sonra hürriyetlerini de kayip ederler
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım! Bu ABD size daha çok şey yaptıracak İnşaallah.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim korkar hain kurttan hesabı abd'den korkmuyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle