Stoklamaya başladılar! Siparişlere yetişemiyorlar

Adana’da vatandaşlar, koronavirüs sürecinde bu hastalığa iyi geldiği düşüncesiyle sakatata yöneldi. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, vatandaşların kısıtlama öncesinde sakatat alarak stokladığını belirtti.

Stoklamaya başladılar! Siparişlere yetişemiyorlar
Stoklamaya başladılar! Siparişlere yetişemiyorlar
GİRİŞ 15.12.2020 10:22 GÜNCELLEME 15.12.2020 11:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye’de koronavirüs vakalarının yeniden artmasıyla birlikte ülke genelinde bazı kısıtlamalar getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın özellikle uyardığı kentler arasında yer alan Adana’da, vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendiren sakatatlara yöneldi. Sokağa çıkma kısıtlamaları öncesinde işini son güne bırakmak istemeyen birçok vatandaşın, kasaplar çarşısına gelerek sakatat aldığı görüldü. Yoğun kalabalığın yaşandığı çarşıda ise en çok tercih edilen ürünlerin kelle, ayak ve mumbar olduğu gözlendi.

 

 



‘VATANDAŞLAR SAKATATLARI STOKLUYOR’

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, sakatatların koronavirüs ve griplere iyi geldiğini belirterek, “Sakatatların bu kadar satılacağını ummuyorduk. Şu anda piyasada yeterince ürün bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için vatandaşların talepleri yüksek. Şu anda sakatat bulunmasında bir sıkıntı yok ama ilerleyen günlerde bu ürünlerin hem fiyatları hem de ürünler bulunmayabilir. Şu anda vatandaşlarımızın talepleri çok arttı. Satışlara yetişemiyoruz diyebiliriz. Adana’da günde ortalama 2 bin adet sakatat satılıyor. Vatandaşlar sakatatların koronavirüse iyi geldiğini bildiği için stok yapmaya başladı” dedi.



Sakatat almak için kasaplar çarşısına gelen Tülay Kütük, sakatatı severek tükettiğini ve faydalı olduğunu söyledi. Filiz Parsak isimli vatandaş ise sakatatların koronavirüse iyi geldiği için kasaplar çarşısına geldiğini belirterek, “Sakatatlarımı alıp evimde stok yapacağım” dedi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bi sakatat keyfimiz vardı bu embesiller yüzünden fiyatlar ili üç katı oldu.
    Cevapla
  • Böh 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilere Rakip olursunuz ilerde. Bu ne Ya.?
    Cevapla
  • YARGI MACHINE 3 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayın yıllardır yediğimiz şey, ayrıca koyun bu. Siz de yiyorsunuz. Sizin burun kıvırdığınız parçaların tadına da biz varıyoruz işte.
    Cevapla
  • Ter 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bi mide var sizde
    Cevapla
  • hokjgf 3 yıl önce Şikayet Et
    sen çiğ balık yersin elit olursun
    Cevapla
  • YARGI MACHINE 3 yıl önce Şikayet Et
    Tadını bilmeyen anlamaz, boş yapma o yüzden
    Cevapla
  • Anlayışsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakat at mı? Yoksa sakatat mı? Ne bu yav?
    Cevapla
  • YARGI MACHINE 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaratıcı bi yorum ama, tebrik ediyorum. 5 yaşındaki kuzenim de aynı şeyi sorguluyordu 6 yaşında cevabı buldu, temennim senin de bulman yönünde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle