Dünyada 2.'si Türkiye'de başlıyor! Milyonlarca dolar tasarruf ve gelir sağlanacak

Dünyadaki büyük askeri nakliye uçakları arasında yer alan ve Türk Hava Kuvvetleri envanterinde de 9 adet bulunan “Koca Yusuf” olarak bilinen A-400 M’lerin retrofit (güçlendirilme) faaliyetleri İspanya dışında bir ilk olarak Kayseri’deki 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde de yapılmaya başlanacak.

Dünyada 2.'si Türkiye'de başlıyor! Milyonlarca dolar tasarruf ve gelir sağlanacak
Dünyada 2.'si Türkiye'de başlıyor! Milyonlarca dolar tasarruf ve gelir sağlanacak
GİRİŞ 14.12.2020 14:18 GÜNCELLEME 14.12.2020 14:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Kayseri’de retrofit faaliyetleri A-400m projesi kapsamında planlanıyor. Açıklamada, “Projede öncelikli olarak Tük Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan dokuz adet A-400M uçağının, müteakiben diğer kullanıcı ülkelere ait uçakların retrofit faaliyetlerini yapabilecek imkan ve kabiliyete ulaşılabilecektir. İlk uçağın retrofit faaliyetine önümüzdeki günlerde başlanması ve faaliyetin Temmuz 2021 ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

 

HEM TASARRUF HEM GELİR

Türk Hava Kuvvetlerine ait A-400M’lerin retrofit faaliyetleri de İspanya’da yapılıyordu. Yetkililer Kayseri’nin devreye girmesiyle güçlendirilme çalışmaları için milyonlarca dolar tasarruf edileceğini, diğer ülkelerin uçaklarına da güçlendirilme yapılacağı için yine milyonlarca dolara gelir sağlanacağı bilgisini verdi.

KORONA SEFERLERİ YAPMIŞTI

Türkiye, “Koca Yusuf”ları özellikle COVID-19 ile mücadelede birçok ülkeye gönderdiği yardım malzemelerinin nakliyesinde kullanmıştı. COVID-19’un ilk çıktığı yer olan Çin’in Wuhan kentine ilk tahliye seferi de uçan hastaneye dönüştürülen “Koca Yusuf”la yapılmıştı. A-400M’ler ağır silahlarla birlikte personelin taşınmasında da kullanılıyor.

 


KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 36
  • uzaktan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin elimizdekilerin çiplerini değiştiriyorlar, günü gelince sapır sapır düşer bu koca yusufcuklar
    Cevapla
  • TürkçeKonuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sapır sapır ??? Sapmıdır <? Saman mıdır ?
    Cevapla
  • kalender 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir dünya karalayan olacaktır hemde içimizden yok kullandıkları bijon anahtarı ingilizlerin kerpeten japonların çekiç abd nin hiç biri yerli degil diyecekleridir . Bir bir olsak tek ses çıkarabilsek bilegimizi büken olmayacakta Ama buna ragmen Vatanını milletini seven vatan aşıgı insanlar var Varolun sagolun
    Cevapla
  • bende yalan yok 3 yıl önce Şikayet Et
    hava nakliyemiz zayıf maalesef en yeni nakliye uçağımız A-400M 9 adet diğer nakliye uçakları çook yaşlı C-130 ları devamlı bakım onarımla uçuruyoruz bazılarını diğerlerine yedek parça yapıyoruz, artık hava kuvvetlerine jet motorlu asgari 25 ton yük taşıyabilen uçaklar alınmalı
    Cevapla
  • PardusLinux 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti Zekidir, Çalışkandır. Yeterki Reis gibi yönetilsin
    Cevapla
  • KürdTürk kardeştr 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah varlığımızı İSLAM'da görüp bilmeyi nasip eylesin İnşâAllah
    Cevapla
  • VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiinn RABBİM DUANIZI TEZ VAKİTTE KABUL EYLESİN İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle