Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak

EPDK'nın aldığı karara göre, artık tarifede bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.

Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak
Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak
GİRİŞ 14.12.2020 11:05 GÜNCELLEME 14.12.2020 11:07
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yeni tarife dönemine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

EPDK’nın beş yıllık (2021-2025) tarife dönemi çalışmalarını tamamladığını, daha önceki (2016-2020) dönemde yer alan maliyetlerin ve vatandaşımıza hizmeti etkileyecek kalite faktörlerinin gözden geçirildiğini belirten Yılmaz, şebeke kalitesinin arttırılması ve kesintilerin tamamen ortadan kaldırılması, kayıp kaçakla mücadelede hedeflere ulaşılması, bakım ve onarım faaliyetlerinin arttırılması, doğru ve etkin yatırımlarla istihdamın arttırılması kapsamında yol haritasının belirlendiğini söyledi.

Yılmaz “Yeni dönemde öncelik tüketicilerimize kaliteli hizmet sunma üzerine… Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğ ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz; özellikle temsil ağırlama gideri konusunun bazı çevreler tarafından kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ve konunun siyaset malzemesi haline getirildiğini vurguladı.

EPDK Başkanı Yılmaz “İşin doğrusunu bir kez daha anlatmak gerekiyor. EPDK bu tebliğ ile zam ya da bir fiyat artışı yapmadı. Temsil ağırlama gideri ve tebliğde yer alan diğer kalemler; 2011 ve 2016’da yayımlanan tebliğlerde ve dağıtım hizmetlerinin başladığı dönemden bu yana -hatta özelleştirme öncesinde dahi- tarife hesaplarında yer alan, mali mevzuatta bulunan giderler. Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi söz konusu değildi ve biz EPDK olarak bu kalemlere sınırlama, limit getirmiştik” diye konuştu.

İşin doğrusunu bilen kişilerin dahi konuyu siyaset malzemesi yapmasının, vatandaşlarımızın EPDK’ya ve enerji sektörüne duyduğu güveni zedeleyecek açıklamalar yapmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başkan Yılmaz:  “Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla;  tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz.  Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak,  gelir elde edemeyecek” ifadelerini kullandı.

EPDK’nın aldığı yeni kararla; ilgili hüküm kaldırılmış oldu. Artık tarifede bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.

 

 

YORUMLAR 100
  • sessiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet icin hayirli mi hayirsiz mi?Elektrik vatandasa daha mi ucuza verilecek yoksa gizlenipte kzik mi yiyecek.Onemli olan budur.Haydi hayirlisi olsun.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yani aslında alınaaakda,faturanın üstüne yazılmaayacak....daha önce 60-70 tl gelen faturam ondan mı 100 tl gelmeye başladı. kullanımım aynı.
    Cevapla
  • Ümmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Trt payını da helal ediyorum. Ama kayıp, kaçak bedeli altında özellikle doğuda ahırını ısıtıp elektriği kaçak kullananlara, kaçak kullananların faturasını bizlere yansıtanlara ve buna engel olmayan devletime hakkımı helal etmiyorum. Yöneticiler bu kul hakkından sorumludur engellemeleri gerekir.
    Cevapla
  • 06 vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik faturasını yüzde 40 vergi .
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim yıl 2020 neden halen elektrik faturası öderken TRT katkı payı ödüyorum? Ayrıca yapılan kesintilerin KDV si niye bana ödetiliyor.
    Cevapla
  • Haklısın 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan, TRT nin 8, 9 tane kanalı var çalışan çok ve maaşlar katmerli. İzlemeyen kanalları kapatmak kimsenin aklına gelmez ama trt payı çatır çatır alınır. Sorsan trt önemli denir. TRT 1 dışında başka kanala gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle