Resmi ilanlar için internet açılımı

Basın İlan Kurumu’nca, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle resmi ilanları internet sitelerinde haber ilan şeklinde duyuran gazeteler daha fazla resmi ilan yayınlama hakkı kazanırken resmi ilanlar artık daha çok kişiye ulaşacak

Resmi ilanlar için internet açılımı
Resmi ilanlar için internet açılımı
GİRİŞ 13.12.2020 09:16 GÜNCELLEME 13.12.2020 09:16

Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde yayınlatılan resmi ilanların çevrimiçi ortamda da duyurulmasıyla icra, ihale, tebligat ve personel alımı ilanlarının mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel muhatabına ulaşması, hedef kitle ve kamuoyuna etkili bir şekilde şeffaflık prensibi çerçevesinde duyurulması ve rekabet ortamının sağlanması hedefleniyor.

Yönetmelik değişikliği, kurum ve ilgili gazetelerin konuyla alakalı yapacağı hazırlıklar sebebiyle 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

PORTAL YAYINDA

Öte yandan Basın İlan Kurumu’nca, resmi ilan ve reklamlar ile özel ilanların Türkiye’nin ilan portalı “ilan.gov.tr” internet sitesinde yayınına ilişkin usul ve esasları kapsayan “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Basın İlan Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” ile kurumun ilan portalı, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerle birlikte resmi ilanların yayın mecrası haline geldi.