Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tbmm genel kurulunda bütçe görüşmelerinde konuştu.

HDP'yi yerden yere vuran Bakan Kurum, ''Biraz önce HDP vekillerinin konuşmalarını hakikaten ibretle izledim. HDP vekili kendince bize çevrecilik, şehircilik dersi veriyor. Biz sizin çevreciliğinizi Diyarbakır sokaklarında gördük, dünya mirası Sur’un sokaklarında gördük, Şırnak’ta, Mardin’de yakıp yıktığınız tarihi eserlerde, bu milletin bağımsızlığının simgesi camilerimizin harap hallerinde gördük. Ardınızda, gözü yaşlı onbinlerce insan, binlerce aile bıraktınız. Ardınızda, harabeler içerisinde şehirler bıraktınız.

Bize çevreciliği, şehirciliği öğretemezsiniz. Biz sizin çevreciliğinizi işte en son Kırklar Dağı'nda gördük. Türkülere konu olmuş o yemyeşil Kırklar Dağı’nda nasıl bir çevre talanı, nasıl bir doğa katliamı yaptığınızı gördük.

Biz bugün sizin Doğu ve Güneydoğu’da bıraktığınız enkazı, gerçekleştirdiğiniz talanı gidermeye çalışırken, Doğu’yu ve Güneydoğu’yu karış karış ihya ve inşa ederken, bize talandan, katliamdan bahsedemezsiniz.  Sizler; bu ülkede sadece çevre ve şehirciliği değil, eli kalem tutacak gençlerimizin istikballerini, annelerimizin hayallerini, kürt kardeşlerimizin hayatlarını çaldınız, talan ettiniz, katlettiniz.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 60 Yorum Var
  • ali yazıcı 13.12.2020 17:49
    Akp de hizmet bitmez chp hdp de hezimet bitmez çünkü bunlar yerli ve milli değiller faşistyanın akrabaları bunlar.
  • Keko 13.12.2020 17:37
    Helal olsun sayın bakanım Fakat şunuda bilmekiyiz ki onların asıl mesleği tröristliktir,hainliktir onların parti ismi HAİNLERİN,DALKAVUKLARIN PARTİSİ (HDP)
  • İstanbullu 13.12.2020 17:20
    Ah ulan ah , bu hdp yi her evden bir oy diyerek meclise sokan chp liler hiç mi utanmıyorsunuz!? Hala da belediyede koltuk kapmak için ittifak yaptığınız bu terör destekçilerini savunacak mısınız?! Hele siz ip ve sp liler bu Millete yıllarca Milli ve Manevi nutuklar attınız, şimdi içine düştüğünüz bu rezaleti ne ile açıklayacak sınız ?!!!!
  • Türkiye 13.12.2020 16:29
    Aynı desteği teröristleri kınayamayan muhalefetten bekliyoruz ya destekleyin terk edin yettiniz gari be
  • Burhan 13.12.2020 15:46
    Onların asıl çevreciliği bu yaz ortaya çıkan orman yangınlarında gördük. Bu yıl ortaya çıkan orman yangınlarının çok büyük bir kısmı PKK sabotajıdır.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek