Bilgisayar satışı rekor kırıyor

Bilgisayar satışları pandemi rekoru kırıyor.

Bilgisayar satışı rekor kırıyor
Bilgisayar satışı rekor kırıyor
GİRİŞ 12.12.2020 09:31 GÜNCELLEME 12.12.2020 09:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, pandeminin pozitif etkisiyle bu yıl bilgisayar pazarının ilk 9 ayda 1.6 milyon adetlik satış rakamını yakaladığını belirterek, “Geçen yılın tamamında 1.6 milyon adetlik satış yapılmıştı. Sektör yılı 2.2 milyon adetle kapatacak. Yüzde 48’lik büyüme yaşanıyor. Üçüncü çeyrekte pazar 677 bin adet oldu. Dizüstü bilgisayar hakimiyeti yaşanıyor. Dizüstünde yüzde 88’lik büyüme görüyoruz. Masaüstü bilgisayar tarafında büyüme yüzde 11 oranında” dedi.

 

 

Dizüstü patladı

Lenovo olarak yüzde 24.4 pazar payıyla sektörde lider olduklarını dile getiren Hantaloğlu, hem kurumsal hem bireysel tarafta hem de KOBİ segmentinde önde olduklarını aktardı. Fiyatlara da değinen Hantaloğlu, şunları söyledi:

 

 

“Geçen yıl satılan notebook’ların fiyatı 718 dolardı. Bu yıl bu değer 841 dolara çıktı. Yüzde 17’lik artış var. Önceden giriş seviyesinde yoğun olan talep orta ve üst segmente kaydı. Kurlar bir yerde oturmuş görünüyor. Kurlarda çok değişim olmadığı sürece 2021’de fiyatlar aynen devam eder. Dizüstü pazarı 292 bin adetle büyüme rekoru kırarken ciroda da 1.3 kat artış gördü. Oyun tarafında da ciddi büyüme var. IDC rakamlarına göre adette yüzde 82’lik, ciroda yüzde 95’lik büyüme var. Bu rakamlara ulaşmasında pandeminin etkisi çok büyük. Uzaktan eğitim ve çalışmanın katkısı var. Türk insanı bilgisayarın önemini anladı.”

YORUMLAR 4
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    pandeminin pozitif etkisi değil... online eğitim mecburiyeti...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle arkadaş Aselsan laptop,bilgisaya r ve cep telefonuda çıkartsın.Bunlara yılda milyar dolarlar harcıyoruz.
    Cevapla
  • ankara cebeci 3 yıl önce Şikayet Et
    vestel artık diz üstü bilgisayar üretmiyor gir bak sitesine sana diyorki lenovo Asus Hp satıyom direk ne üreticem. %50 değil ayrıca daha fazla %90 sadece plastik aksamı üretebilirz,bilgisayr işlemci,anakart,ram,hdd,ssd,ekran,klavye,camera vs tüm iskelet yurt dışı türkiye montaj sanayi olmuş doalr 20 tl olmadan üretmezler doalr 20-tl olursa bir pc 15bin tl olur zoaman vestel üretir %100 yerli 5bin tl satar
    Cevapla
  • Gültekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Casper ve Vestel var.%50 yerlilik oranı ile.
    Cevapla