JPMorgan: Aşırı değerli hisselerden çıkmanın zamanı geldi

2021’in ikinci çeyreğine ilişkin ekonomik toparlanma öngörüleri güçlenmeyi sürdürürken JPMorgan Stratejisti Sterling Auty yıl boyunca kazandıran Zoom gibi teknoloji yazılım hisselerinden çıkmanın zamanının geldiğini belirtti

JPMorgan: Aşırı değerli hisselerden çıkmanın zamanı geldi
JPMorgan: Aşırı değerli hisselerden çıkmanın zamanı geldi
GİRİŞ 10.12.2020 17:00 GÜNCELLEME 10.12.2020 17:00

Aşırı değerlenen teknoloji yazılım şirketlerinde kar satışları yaparak daha ucuz hisselerdeki fırsatları değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir. Barrons’un haberine göre JPMorgan Analisti Sterling Auty yazılım sektörüne ilişkin büyük bir satış çağrısında bulundu.

151 sayfalık raporda Auty, pandemi sonrası 2021 yılında ekonomik toparlanmaya ilerleyen borsalarda strateji değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirtti. Stratejist ekonomideki toparlanma sürecinde daha iyi performans gösteren ekonomik açıdan hassas hisselere doğru yönelmeyi önerirken Kovid-19 döneminde büyüyen premium fiyatlı hisselerden çıkılması gerektiğini belirtti. Analist JPMorgan ekonomistlerinin ikinci çeyrekte ekonominin geri dönmeye başlayacağını öngördüğünü ifadelerine ekledi. Haberde bu verilere göre video konferans uygulaması Zoom gibi aşırı değerlenen hisselerden çıkılması gerektiği belirtiliyor.

Auty raporunda, “Geçen yıl şu anki zamanlarda, ekonomik görünümün gerçekten Çin ticaret müzakerelerinin sonucuna bağlı olduğunu ve döngüsel hisseler konusunda ihtiyatlı olmak gerektiğini söylüyorduk. Bu pozisyon Kovid-19’la birlikte faydalı bir hale dönüştü. Şimdi ekonomik görünüm Covid-19 aşı etkinliği ve kullanılabilirliği bağlı olduğuna inanıyoruz, ancak döngüsel duyarlı hisselere yönelik boğa piyasası görüşüne geçiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Auty bahsettiği hisselerin yıl borunca kasım ayının sonuna kadar %62 ortalamasında ralli yaptığını ve bu süreçte S&P 500’ün %12 değer kazandığını belirtiyor.

JPMorgan stratejisti, “Pandemi boyunca talebin güçlenmesiyle birlikte yazılım hisseleri için muazzam bir yıl oldu ve diğer sektörlerden sermaye akışıyla değerlemeler ciddi derecede arttı. İleriye baktığımızda ekonomik genişlemenin hızlanmasıyla, bu gelişmeden yararlanmak için sermayenin yazılım hisselerinden çıkarak daha az değerlenen döngüsel segmentlere yarayacak bir biçimde için motive olacağı senaryosu var. Bu senaryonun büyük bir kısmı aşıların ekonomiyi daha geniş bir biçimde açma konusundaki başarısına bağlı olacak” ifadelerine yer verdi.

Auty tavsiyelerinde yazılım sektör yatırımcılarına döngüsel açıdan daha hassas hisseleri yakalamalarını tavsiye etti. Stratejist, “Ekonomi açıdan genişlemenin imalat sektörü tarafından yönlendirilmesi beklenmektedir ve bu nedenle söz konusu kapsamı karşılayan tasarım odaklı yazılım firmaları tercih edilmelidir” ifadelerine yer verdi. Auty’nin bahsettiği hisseler arasında Autodesk, Altair Engineering gibi yazılım hisseleri bulunuyor.

Diğer yandan Auty değerlemeleri yüksek olan hisse senetleri için yatırımların düşürülmesi tavsiyesini veriyor. JPMorgan stratejisti 2008 Finansal Krizi’nden çıkarken 2009-2010 yıllarında, yüksek değerlemeli yazılım endüstrisi hisselerin grup olarak düşük performans gösterdiğini hatırlatıyor. Stratejist bu durumun gerçekleşmesinin nedeni olarak performanslarındaki iyi haberlerin halihazırda göz önünde bulundurularak premium değerlemeler haline gelmesini, buna karşın ekonomik toparlanmanın temel hisselerde hızlandırıcı etki yaratma ve ortalama ticaret için bir geri dönüş oluşturma potansiyeli taşıdığını belirtiyor.