Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merkezin açılış törenine video mesajla katıldı. Dijital dönüşüme dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye'nin tarihi devrimleri geriden takip eden değil, öncülük eden bir konumda olmasını istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Sanayi Devrimi Merkezi açılış töreninde konuştu.

''AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GETİRMEK''

Bu merkezle, Türkiye'nin teknoloji üssü haline getirilmesinin amaçlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

''Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. Ülkemizin artık bu tür tarihi devrimleri geriden takip eden değil, öncülük eden, önünü açan bir konumda olmasını istiyoruz. Amacımız ülkemizi, Milli Teknoloji Hamlesi hedefimiz doğrultusunda, dördüncü sanayi devrimi ürün ve teknolojilerinin üssü haline getirmektir. Bu merkezde yapılacak çalışmaların ekonomik ve toplumsal hayatımıza önemli katkıları olacağına inanıyorum.

''DİJİTALLEŞMEDE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI EN KRİTİK UNSUR''

Dijital dönüşümü ne kadar iyi yönetebilirsek, yeni dönemde kendimizi o kadar güçlü bir yere oturturuz. Dijitalleşme sürecinde yetişmiş insan kaynağı, en kritik unsur olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, nispeten genç, azimli ve yetişmiş insan kaynağıyla, bu sürece oldukça hazırlıklı girmektedir.''

4. Sanayi Devrimi Merkezi, Avrupa'da kurulan iki örnekten biri. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Ekonomik Forumu işbirliği ile kurulan merkezde yürütülecek projelerle Türkiye'nin biyoteknoloji, kuantum hesaplama, hızlandırıcılar ve yeni nesil nükleer reaktörler gibi teknolojilerde öncü ülkeler arasında yer alması planlanıyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • no cigara 10.12.2020 17:02
    DÜNYADA bir tane o da TÜRKİYE de O da RTE
  • Salih 10.12.2020 14:39
    Chp nin isi heykel dikmek bunlar hep bos insanlar
  • dede 10.12.2020 14:19
    chp için yatırım fabrika heykel dikmektir. fabrikayı peşkeş çekeceksin içini boşaltacaksın sonra ortasın aheykel dik. biz atatürkçüyüz deyip soygunu örtbas edeceksin. hep öyle olmuştu ... bha bir de anti amerikacı görünüp bidenden bidon bidon dilenmek de var havsalalarında..
  • Hüseyin 10.12.2020 12:35
    Bak Muharrem İnce KUANTUM diyor
  • dfghjkl 10.12.2020 11:34
    hurrrrraaaaa....
Daha fazla yorum görüntüle