Tüketici, zam dinlemedi: Dizüstünde rekor satış

Dizüstü bilgisayar fiyatları son bir yılda yüzde 90 artmasına rağmen satışlar pandeminin etkisiyle rekor kırdı.

Tüketici, zam dinlemedi: Dizüstünde rekor satış
Tüketici, zam dinlemedi: Dizüstünde rekor satış
GİRİŞ 10.12.2020 07:34 GÜNCELLEME 10.12.2020 07:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dizüstü bilgisayar satışları artan fiyatlarına rağmen uçuşa geçti. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, pandeminin etkisiyle bilgisayar pazarının ilk dokuz ayda 1,6 milyon adetlik satış rakamını yakaladığına dikkat çekerek, “Geçen yılın tamamında 1,6 milyon adetlik satış yapılmıştı.  Eylül ayında geçen yılın tamamına ulaştık. Sektör olarak yılı 2,2 milyon adetle kapatırız. Üçüncü çeyrekte ise pazar 677 bin adet oldu. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 40, geçen yıla göre yüzde 60 büyüme var. Dizüstünde yüzde 88’lik büyüme görüyoruz. Masaüstü bilgisayar tarafında büyüme yüzde 11 oranında” dedi. Lenovo olarak yüzde 24,4 pazar payıyla sektörde lider olduklarını ifade eden Hantaloğlu, hem kurumsal hem bireysel tarafta hem de KOBİ segmentinde önde olduklarını dile getirdi.

 

 

Fiyat artışlarına da değinen  Hantaloğlu, "Geçen yıl satılan notebook’ların fiyatı 718 dolardı. Bu yıl bu değer 841 dolara çıktı. Dolara bazında yüzde 17, TL bazında yüzde 80-90 artış var. Ayrıca önceden giriş seviyesinde yoğun olan talep vardı pandemi ile orta ve üst segmente kaydı. Geçen yıl i3 işlemcili bilgisayarların payı yüzde 26 iken bu sene yüzde 13'e gerilemiş durumda. Bunda uzaktan çalışma ve eğitimin etkisi büyük. Ayrıca oyun bilgisayarları bu dönemde çok satıldı. Kur şu an bir yerde oturmuş görünüyor. Kurlarda çok bir değişim olmadığı sürece 2021 yılında fiyatlar aynen devam eder" diye konuştu. 

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 20
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar artışa rağmen milleti almak zorunda bırakanlar utansın
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    "EBA'dan dolayı zorla aldık" diyor herkes ama bilgisayarcı tanıdıklara ve haberlere göre alınan bilgisayarların çoğunluğu üst seviye; İ7'ler, AMD Ryzen 3000 bilmem neler... Millet oyun oynamak, internet kullanmak için bilgisayar alıyor. EBA'ya girmek için i3 ucuz bir bilgisayar veya basit bir notebook da yeterli. Üst seviye bilgisayar almanın anlamı yok. Yani sallamayın canım ciğerim. Yemezler!
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet ne yapsın. Uzaktan eğitim olunca böyle oldu. Yoksa dizüstü alınacak zaman değil.
    Cevapla
  • tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba uzaktan eğitim vatandaşın çocukları için almak zorunda kaldığından olmasın,tabii mevcut hükümetimiz vaad ettiği tabletleri veremediği,hatta internet bile veremediği için.
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyler eba falan hikaya kusura bakmayın ben bile evde kendi cep tel giriyorum hallediyolarmillet kisitlamarda canı sıkılan internet birseyler aliyo kendini mutlu ediyoeskiden sahilde AVM'de geze yemek yerdik şimdi internet alışverişleri çoğaldı kargo firmalarından bilgi alın anlarsınız kargocular isyanda yoğunluktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle