BİM'den Fas hamlesi: Yüzde 35 ortak alıyor

BİM, Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yönettiği Blue Investment Holding ile BİM Stores Sarlau (BİM Fas) hisselerinin yüzde 35'inin satışına ilişkin hisse alım-satım sözleşmesi imzaladı.

BİM'den Fas hamlesi: Yüzde 35 ortak alıyor
BİM'den Fas hamlesi: Yüzde 35 ortak alıyor
GİRİŞ 09.12.2020 13:57 GÜNCELLEME 09.12.2020 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BİM, Fas'taki iştiraki BİM Fas hisselerinin yüzde 35'inin satışı için Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yönettiği Blue Investment Holding ile hisse alım-satım sözleşmesi imzaladı.

 

BİM’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"09.12.2020 tarihinde  BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. olarak, Afrika Bölgesinde lider özel sermaye fonlarından biri olan Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yönettiği Blue Investment Holding (özel amaçlı şirket) ile BIM Stores SARLAU (BIM Fas) hisselerinin yüzde 35'inin satışına ilişkin hisse alım-satım sözleşmesi imzalanmıştır.

 

Satış işleminin, Fas Krallığı rekabet otoritesi onayı da dahil olmak üzere belirli koşulların yerine getirilmesinin ardından tamamlanması beklenmektedir. Satış ile Şirketin Fas Krallığı'ndaki mevcut büyüme trendinin sürdürülmesi, geliştirilmesi ve bölgede uzmanlaşmış yatırımcılar ile yerelleşmeye katkı sağlanması amaçlanmaktadır."

Şirketin KAP açıklamasında satış sonucu oluşacak kâr rakamı da TFRS kayıtlarına göre 455 milyon TL olarak belirtildi

YORUMLAR 2
  • fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda diğer marketlerden aşağı kalır bir yeri kalmadı önceleri ekonomik marketlerdi şimdi zam konusunda zengin marketlerle yarışıyor halkın marketi olmaktan uzaklaştılar
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    bim de modaya uydu. bim şok a101 zamlarına yetişilmiyor. çalışanlar etiket değiştirmeye yetişemiyor. ucuz ürün satışı diye başladılar. zurnanın sesi sonradan çıktı. büyük mağazalardan farkları kalmadı büyük mağazaların kendi ürünleri ile aynı fiyata satıyorlar. büyük mağazalar hiç olmazsa kampanya yapıyor. yazık hem de çok yazık. bu çıkışın inişi de olur. bir zamanlar kombasan yimpaş vs markalar vardı. noldu. hepsi tarih oldu.
    Cevapla