Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi açıldı

Ticaret Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğiyle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından Dubai'de oluşturulan ticaret merkezi törenle açıldı. Türkiye’nin en büyük Ticaret Merkezi olan Dubai Türkiye Ticaret Merkezi’nin

Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi açıldı
Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi açıldı
GİRİŞ 09.12.2020 20:37 GÜNCELLEME 09.12.2020 21:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) yapılan açıklamaya göre, Basra Körfezi kıyısında bulunan Palmiye Adası'nın yakınına kurulan Türkiye’nin en büyük Ticaret Merkezi olan Dubai Türkiye Ticaret Merkezi, 8 bin metrekare showroom, 2 bin metrekare depo ve sosyal tesisleriyle yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek.

 


Törene, telekonferansla katılan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye Ticaret Merkezi'nin, devlet destekli ve kurumlar arası eş güdümle gerçekleştirilen projelere örnek niteliğinde olduğunu belirtti.

Merkezin, Türkiye ekonomisine ve artan ihracatına güç katacağını anlatan Nursaçan, "Dubai, bölgenin ticaret merkezi konumunda. Sadece Körfez bölgesine değil, ticareti her geçen gün artan Batı Afrika pazarına da hitap ediyor. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek isteyen ülkemizin ihracat anlayışındaki değişimi de gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

 

 

"PROJENİN İHRACAT RAKAMLARIMIZA CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ"

Kayseri OSB'nin uluslararası büyük projelere imza atma yolunda önemli hamleler yaptığını aktaran Nursaçan, şunları kaydetti:

"Türk ihracatçılarının ürünlerinin tanıtılması, depolanması, lojistik ve finansal olarak destek vermek ve pazara girişlerini kolaylaştırmak için Dubai'de, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle başladığımız proje 2 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçti. Dubai dünyanın gözde ticaret merkezlerinden biri konumunda. Gelişmiş ülkelerin pek çoğu bu coğrafyada yeni ticaret kanalları açıyor. Yıllık 3 milyar dolarlık bir pazar hacmine sahip olan bu bölgede Türk ürünlerinin mutlaka yer alması gerekiyor. Bu düşünceden hareketle, Kayseri'de üretilen seçkin ürünlerin küresel arenada tanınırlığını artırmak, Türkiye'nin ihracat hedeflerine katkı sağlamak, yeni firmalarımıza fırsat oluşturmak, yurt dışında 365 gün ürünlerin sergilenebilmesi için 2 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdiğimiz bu projenin ihracat rakamlarımıza ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

YORUMLAR 16
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    El gider mersine Kayseri gider tersine
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu adamlarla düşman değil miyiz? Ben anlamadım...
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dubai'ye dünyanın her yerinden milyonlarca insan gidiyor, ticaret için çok iyi bir konum.
    Cevapla
  • sami aydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dubai kontak kapatir, demedi deme, Alirken mi satarken mi yi bilmez simdi onlar.
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Klasik Kayserili patron zihniyeti değişmediği sürece istedikleri yatırımı yapsınlar yine bir işe yaramaz. Çünkü emeğe, insana yatırım yapmayı bilmiyorlar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Müdür duydun mu? Bak Kayserililer ne etmis? Hemen arastirma önergesi ver. Anayasa mahkemedine koş. Avrupa gavur kim bulursan şikayet et.
    Cevapla
  • Talas 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayserili maskeye para vermemek icin tam karantinaya uyan tek sehir kimse evindne cikmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle