Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), Azerbaycan'a Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) ihracatı gerçekleştirecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatının Üretimi ve Teslimi Projesi kapsamında 20 araç kullanıma sunulacak.

ASFAT ve özel sektör iş birliğiyle Ar-Ge, dizayn, prototip ve seri üretim, sertifikasyon çalışmaları 14 ayda tamamlanan MEMATT, dışarıdan satın almaya kıyasla, çok daha üstün kalitede, uygun maliyetle ve askeri fabrika imkan ve kabiliyetleriyle yerli ve milli imkanlar kullanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  kullanımına hazır hale getirildi.

MEMATT'ın TSK'nin hizmetine sunulmasıyla eş zamanlı yürütülen ihracat çalışmalarından olumlu sonuç alındı. Azerbaycan ile 20 adet Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatının Üretimi ve Teslimi Projesi'ne ilişkin sözleşme imzalandı.

MEMATT projesinin önemli özelliklerinden birini sertifikasyon kabiliyetinin tamamen milli imkanlarla gerçekleştirilmesi oluşturuyor. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı "İşgal edilen topraklarının yeniden imarı sürecinde Azerbaycan'ın, gerek altyapı gerek üstyapıya yönelik çalışmalarda, yanında olacağız." dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • uygar 09.12.2020 20:44
    maşallah
  • Murat Mert 09.12.2020 19:57
    Azerbaycan canımız, gardaşımız...Pek yakında birleşiriz inşaalllah...Bu ayrılık niye???
  • Mehmet Şenel 09.12.2020 19:45
    Cenab-ı Hak kazasız kedersiz, amaçlandığı gibi kullanmayı nasip etsin.
  • temel 09.12.2020 19:32
    yaninda chp heykeylerinde hediye verelim nasil olsa depo da cøp oldu gibi ayni saglik calisanlara destek deyip bir heykel yapmak gibi
  • Rammbo 09.12.2020 19:29
    Helal olsun size
Daha fazla yorum görüntüle