Söğütte milyonlarca dolarlık maden bulundu

Gübretaş, Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervlerinin 1,92 Milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldiğini açıkladı.

Söğütte milyonlarca dolarlık maden bulundu
Söğütte milyonlarca dolarlık maden bulundu
GİRİŞ 07.12.2020 14:28 GÜNCELLEME 07.12.2020 16:47
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Gübretaş, Jorc standartlarına göre maden kaynağı ve cevher rezervini güncelleyerek, söğüt altın madeni projesinin potansiyelini teyit etti.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervleri çalışması sonucunda da 1,92 Milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldi.

 


Açıklamada sıklaştırma ve yayılma sondajları ile maden rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre maden rezervleri için tanımlanan 15 yıllık maden ömrü ile önerilen 0,72 milyon ton/yıl birleştirilmiş cevher işleme kapasitesi bulunuyor. Şirket Temmuz ayında yaptığı açıklamayla söz konusu maden sahasını Koza Altın'dan aldığını belirtmişti. Bu maden sahasıyla ilgili işletme ruhsatının Şubat 2023 tarihine kadar geçerliliği bulunuyor.

Bu proje, ulaşım bakımından elverişli bir bölgede olan, Türkiye'deki en yüksek metal tenörlerinden birine sahip daha işletmeye alınmamış altın madeni projelerinden bir tanesi. Çalışmalar sonucunda, Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ile Korudanlık maden yataklarının birleştirilerek maden kaynakları tahmini 3,50 Milyon ons (9.48 Mt @ 11.5 g/t Au) altın değerine sahip. Yaklaşık 8,6 g/t altın ile 0,7 g/t gümüş değerinde olan 6,93 Mt maden rezervlerinin dağılımı karşımıza şu şekilde çıkıyor :

0.62 Milyon Ons Görünür Maden Rezervleri (10 g/t altın ile 0,6 g/t gümüş barındıran 1,91 milyon ton), 1,30 Milyon Ons Muhtemel Maden Rezervleri (8,1 g/t altın ve 0,2 g/t gümüş içeren 5,02 milyon ton)

Sıklaştırma ile yayılma sondaj çalışmaları ile maden rezervinin kritik miktarda artırılması olanağı sunuyor.

Maden Rezervleri için belirtilen 15 senelik maden ömrü ile tavsiye edilen 0,72 milyon ton/sene birleştirilmiş cevher işleme kapasitesine sahip.

Açık ocak ile yeraltı madencilik faaliyetleri için tavsiye edilen madencilik modelleri, katlar arasında göçertmeli üretim yolu kullanılarak kes ile doldur sistemlerini yüksek verimlilik ile birleştirmesini temin etmekte ve Gübretaş'ı var olan kuvvetli altın fiyat döngüsünde oldukça uygun bir yere taşımakta.

Kaynak Tahminleri ve Maden Rezervleri RPMGlobal Türkiye Danışmanlık Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi ("RPMGlobal" ya da "RPM") bünyesinde yer alan yetkin şahıslar aracılığıyla, Avustralasya Koduna uygun bir şekilde maden arama sonuçlarının, maden kaynakları ile maden rezervlerinin raporlanmasıyla ilgili JORC Kodu (2012 Versiyonu) ("JORC") tavsiyelerine uygun bir şekilde ve Türkiye Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Kodunu (UMREK) kaynak alınarak bağımsız bir şekilde hesaplandı.

 

YORUMLAR 86
  • Hasan Huseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hic merak etmeyin hepsi gercek olacak yakinda daha fazla degerli.maden bulunacak aslolan bunlari yabancilara kaptirmamak eger.mehdi as devrine girdi iisek bediuzzaman hz göre gidik Peygamber efendimizin hadisi serifi var yer hazinelerini disari cikaracak.bunun anlami Insasllah.muslumanlar daha fazla maden yataklarina sahip olacaklar demektir.
    Cevapla
  • metın 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açtı. ne hikmetse şu sıralar bir şeyler buluyoruz ama görünürde hiç bir şey yok
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Müneccim değilsin tabi ama zırvaladığın kesin. Hatta o kadar ki kendi kendini yalanlamışsın bile… Ne yani yakında seçim mi var?
    Cevapla
  • Ne olursan ol 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar Hangi seçim öncesinde dogalgaz petrol,maden fışkıran haberler duydun veya gördün? Lütfen ortalığını sulandırıp,Böyle çok önemli konuları basite indirgemeyin. Basit insanlar,basit düşünür.
    Cevapla
  • Müneccim değilim 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yaklaşırken doğalgaz petrol altın fışkırır heryerde
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıkardıları madeni canlı yayında mi gostereceklerdi sana?
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    maden sahasını Koza Altın firması neden sattı acaba?
    Cevapla
  • Söğütlü 3 yıl önce Şikayet Et
    O satmıyor, Gübretaş kendine ait olanı geri alıyor.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz uçacak!
    Cevapla
  • Asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    he he komik çocuk seni
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim çıkarıyor o önemli... Milli milli deyip de milli kazık yemeyelim
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu endişeden kurtulmak için mutlaka ABD menşeili altın almalısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle