Hamsi, pandemi sürecinde en çok tercih edilen oldu

Karadeniz’de bu günlerde bolcu avlanan hamsi ince olmasına rağmen yine de vatandaşın ilk tercihi olurken, pandemi sürecinde daha çok tüketiliyor.

Hamsi, pandemi sürecinde en çok tercih edilen oldu
Hamsi, pandemi sürecinde en çok tercih edilen oldu
GİRİŞ 07.12.2020 13:53 GÜNCELLEME 07.12.2020 13:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bu sezon önceki yıllara oranla bol avlanan hamsi diğer balık çeşitlerinin fiyatlarının da düşmesine neden oluyor. Trabzon’da hamsinin kilosu tezgâhlarda 10-12,5 TL arasında değişirken, balıkçı esnaflarından Emrecan Kaygusuz, vatandaşın daha ucuza hamsi yemek istediğini söyledi.

Kaygusuz “Bu sezon hamsi biraz ince çıkıyor. Fiyat konusunda vatandaş daha uygun fiyata yemek istiyor. Ancak her şeyin fiyatı yukarı çıkıyor dolayısıyla hamsinin de fiyatı da değişiyor. Trabzon’un tercihi her zaman hamsiden yana. Geçen sene hamsi bu kadar uzun süre satış görmedi” dedi.

Pandemi sürecinde vatandaşın hamsiyi daha çok tükettiğini belirten balıkçı esnaflarından Hasan Şahin ise “Hamsi bu sene bol ancak biraz ince çıkıyor. Son birkaç gün biraz daha irilendi diyebiliriz. Fiyatı da uygun. Pandemi sürecinde vatandaş bolca tüketiyor. Zaten piyasada ucuz bir şey yok en iyisi şu an balık, şifa kaynağı. Bugün kilosunu 12, 5 TL’den satıyoruz. İstavrit 25, Mezgit 20, Sarıkanat 50, Sargan 35 TL. Fiyatlar uygun diyebiliriz. Sezon bu sene bereketli. Hem vatandaş hem de esnaf olarak memnun diyebiliriz” diye konuştu.

Hamsinin bol olması diğer balık çeşitlerinin fiyatlarını düşürdüğünü ifade eden balıkçı esnaflarından Hakan Aydın da “Hamsi güzel ,bol çıkıyor. Sezon olarak çok bol ancak ince çıkıyor. Geçen senelerden daha bol. Bu sene her çeşit var. Mezgit, barbun, çinekop, palamut her çeşit bol. Fiyat olarak mezgit kilosu 15, barbun 20-25, sarıkanat 50 TL. Hamsinin bol olmasından dolayı diğer balık çeşitlerinin fiyatları daha düşük diyebiliriz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamsi değil solucan satıyorlar. Almayın kardeşim ölmezsiniz bir şeyi de protesto etmesini bilin be.
    Cevapla
  • Son Durak 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonda 10 TL
    Cevapla
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Avcilar 35 Esenyurt 30 Kucukcekmece 30 buralardaki fiyatlar halde dahi kilosu 20ye geliyor.
    Cevapla
  • madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    daha simdi aldim 40 lira günahtır
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Almasaydın
    Cevapla
  • y. d. 3 yıl önce Şikayet Et
    cuma günü 40tl ye aldım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle