Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi'nde video konferans yöntemi ile açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Covid-19 salgınında birçok ülke ekonomik bakımdan durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi hamdolsun toparlama sürecini başarıyla yürütüyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 07.12.2020 13:18 GÜNCELLEME 08.12.2020 22:53
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

Covid-19 salgınında birçok ülke ekonomik bakımdan durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi hamdolsun toparlama sürecini başarıyla yürütüyor.

Üçüncü çeyrekte elde ettiğimiz güçlü büyüme oranını, ülkemizin bu süreçteki başarısının bir tescili olarak değerlendiriyoruz.

Ülkemizin, özellikle Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışındaki uluslararası yatırımcılara önemli avantajlar sunduğuna inanıyorum.

Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 sıralamasında sadece son iki yılda 27 basamak ilerleme kaydettik.

2002'den bu yana çektiğimiz 220 milyar dolarlık doğrudan yatırımı, uluslararası girişimcilerin Türkiye'ye güveninin tezahürü olarak görüyoruz.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ilave reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştireceğiz. 

Altını çizerek ifade etmek isterim ki 18 yılda uluslararası müteşebbisleri asla 'yabancı' yatırımcı olarak görmedik, görmüyoruz. 

Dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılara 'gelin, Türk misafirperverliğinin farkına varın' diyorum. 

Hukuk, demokrasi ve ekonomide yeni bir reform seferberliği başlattık. En geniş zeminde, en kapsamlı mutabakatla kimseyi dışlamadan bu süreci yönetmeyi arzu ediyoruz.

YORUMLAR 52
  • Ertan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın baskanim sizi ağı ücreti ile zorunu söylemek isterim ağı ücretleri işveren tarafından işçiye ödemiyor konuyu takip etmenizi ricam edrim TEŞEKKÜRLER
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    REİİİİS, RABBİM CC SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN SENİ ÇOOOOK SEVİYORUZ BAŞKANIM RABBİM CC HERDAİM YAAAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN... Durmak yok yola devam inşaAllah REİİİİS...
    Cevapla
  • (x²+y²-1)³=x²y³ 3 yıl önce Şikayet Et
    EKONOMİNİN ŞİFRESİ: Asla kazandığından daha fazlasını harcama. YANİ 'Ayağını yorganına göre uzat.' demiş bizim atalarımız. AMA 'Harca harca bitmez.' diyenler bizim atalarımız değil, bizi borç batağına sokup elimizde ne varsa hepsini yok pahasına almak isteyenlerin atalarıdır. Neden kendi atanızı dinlemiyorsunuz!
    Cevapla
  • 08 li 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin şifresi üretmeden asla tüketmedir
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa uluslararası müteşebbis sayılmıyor. Onu boykot ediyorduk ya.
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    What dedin ?
    Cevapla
  • Hasan Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk geri gelmeden kimse gelmez
    Cevapla
  • Musti 3 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk nereye gitti ki geri gelsin??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle