Uzay tarihinde bir ilk! Görüntüleri dünyaya servis edildi

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı, Hayabusa-2 uzay aracının Ryugu asteroidinden örnekler taşıyan kapsülünün Avustralya'ya başarılı bir şekilde indiğini duyurdu. Dünyanın merakla beklediği kapsülün görüntüleri yayınlandı.

GİRİŞ 06.12.2020 20:07 GÜNCELLEME 06.12.2020 23:53
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Açıklama Japonya Havacılık ve Uzay araştırma ajansı JAXA'dan geldi.

 

Dünya'dan 220 bin kilometre uzaklıkta uzay aracından ayrılan kapsül, Avustralya semalarında atmosfere girdi. 40 santimetre çapındaki kapsül bu esnada gökyüzünde bir kuyruklu yıldız gibi görüntü verdi.

Atmosfere böyle giriş yaptı


DÜNYA'DAN 2014 YILINDA FIRLATILMIŞTI, 6 MİLYAR KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

Avustralya'daki bir çöle paraşütle inen kapsül, Ryugu asteroidinden alınan ve güneş sisteminin oluşumuna ışık tutması beklenen örnekler taşıyor. Dünya'dan 2014'te fırlatılan Hayabusa-2 uzay aracı, 300 milyon kilometre uzaklıktaki Ryugu asteroidine 2018'de ulaştı. 6 yıl süren yolculukta toplam 6 milyar kilometre yol kat etti.



GEÇEN YIL AYRILMIŞTI

 

Tanegashima Uzay Merkezi'nden 2014'te fırlatılan Hayabusa-2 uzay aracı Ryugu asteroidine Haziran 2018'de ulaşmış, geçen yıl Kasım ayında ise Ryugu asteroidinden ayrılmıştı.



YORUMLAR 50
  • tamer danacı 3 yıl önce Şikayet Et
    300 milyon km yani yakıt işini anlamadım uzayda yer çekimi yokta yine de enerji lazım.
    Cevapla
  • ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar güzel hareketler. ama şunu unutmamak lazım trilyonlarca cismin bulunduğu uzaydan 1-2 parça taş alıp bunlara bakıp büyük büyük yorumlar yapan ilim sahibi ama alim olamamış bilim adamları var.
    Cevapla
  • Pranav Shah 3 yıl önce Şikayet Et
    KM'si çok kimse almaz onu :) motorun rektefeye girmesi lazım.
    Cevapla
  • Arif inanç 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler . İyi hoş ta ne getirdiğinin bilincinde olmak gerek. Bilinmeyen virüslerde olabilir...... Tabiki her türlü araştırmayı yapacaklardır. Neyse Allah kolaylik versin.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bir organizmanın olduğu yerde olur
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    uzay denilen yer teknik olarak uzay değildir. atmosferin 4. tabakası yani yerüyüzenden 700km yukarıdaki termosferdir. uluslararası uzay istasyonu buradadır. bütün uydularda buraya fırlatılır. atmosferin 5. tabakası olan eksosfer ise 10bin km yukarıyı ifade eder, uzay ise buradan sonra başlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle