TESK Başkanı Palandöken: Esnafa yönelik icralar durdurulsun

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi kapsamında alınan tedbirler nedeniyle iş yerlerini kapatan esnafa yönelik icraların, salgın sürecinin sonuna kadar durdurulmasını talep etti.

TESK Başkanı Palandöken: Esnafa yönelik icralar durdurulsun
TESK Başkanı Palandöken: Esnafa yönelik icralar durdurulsun
GİRİŞ 06.12.2020 10:45 GÜNCELLEME 06.12.2020 12:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Esnafın salgın önlemleri ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle iş yerini kapattığına çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa yönelik icraların salgın sürecinin sonuna kadar durdurulmasını istedi.

 

 

Palendöken yaptığı yazılı açıklamada kazancı olmayan esnafın icra nedeniyle ayakta kalma şansının kalmayacağını belirtti. Pandemi tedbirleri nedeniyle iş yerlerini kapatan esnafa gelen tüm icraların salgın süreci bitene kadar durdurulması talebinde bulunan Palandöken, "Bu icralar esnafımızın kara listeye düşmesine neden oluyor. Kredi almakta zorlanan esnafımızın yeniden kara listeye girmesinin mutlaka önüne geçilmeli." dedi.

Esnafa borçları ve cezaları nedeniyle icra geldiğini belirten Palandöken, şu değerlendirmede bulundu: "Pandemi sürecinde binlerce esnafımız icra memurlarıyla karşılaştı. Köprü, otoyol geçiş ücretleri, mal alınan şirkete olan borçlar, kira, kredi ve şahıs borçları gibi tüm konularda gelebilen icra işlemleri esnafın bu dönemde tamamen batmasına neden oluyor. Esnaf zaten mart ayından beri borcunu borçla kapattığı için zor günler geçiriyor. Piyasalardaki dengeler esnafın tamamen batmasına neden olacak şekilde mallarını haczetmekle düzelmez."

 

 

YORUMLAR 4
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    sistem seni buna mecbur bırakıyor talep oldumu stok yaparsın fabrikaya borçlanırsın fabrika icra yapar acımasız bir döngü
    Cevapla
  • Esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf çok zor durumda. Siftah yapmadan işyerini kapatıyor.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmasaydın borç.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmasaydin borç esnafin isi nasil dönüyor bilgin yok esnaflik yapmamışşın devlet neyle ayakta duruyor sanıyorsun esnaf olmazsa vergi olurmu vergi olmazsa yol su elektrik silah eğitim ne olur merak ediyorum
    Cevapla