Üretici marketlere isyan etti! 1 liraya veriyoruz, 5 liraya satıyorlar

Adana'da, hasat zamanı olan limonun kilosu, halde 1 liraya, markette ise yaklaşık 5 liraya satılıyor. Ürün bolluğundan fiyatlarda düşüş olduğunu kaydeden Adana Kabzımallar Odası 2'nci Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde fiyat farkı olunca insanlar satın almıyor ve ürünler elde kalıyor" dedi.

GİRİŞ 06.12.2020 11:59 GÜNCELLEME 06.12.2020 12:28
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının ülkede görülmesinden sonra birçok sektörde olduğu meyve ve sebze ihracatında da düşüş yaşandı. Özellikle ihracatın sınırlanmasıyla iç piyasada ürün bolluğu yaşanırken, fiyatlarda da düşüşler oldu. Çukurova bölgesinin gözde ürünlerinden, kış aylarının çokça tercih edilen narenciyesi limon, hasat zamanı olan bu dönemde Adana Hali’nde kilogramı 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor. Geçen aylarda limonun kilogramının 3-4 liradan satıldığını kaydeden Adana Kabzımallar Odası 2'nci Başkanı Mahsun Doğan, bu ay ise fiyatlarda keskin düşüş yaşandığını söyledi.

 

 

'MARKETLER FİYATLARI DÜŞÜRMELİ'

Limonun hal fiyatına karşılık marketlerde kilogramı 4-5 liraya satıldığını söyleyen Adana Kabzımallar Odası 2'nci Başkanı Doğan, iç piyasada yaşanan ürün bolluğunun fiyatları düşürmesinin tüketici açısından olumlu olduğunu fakat marketlerdeki fahiş fiyatların bunun önüne geçtiğini aktardı. Bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ve fiyatların normal seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydeden Doğan, "Limonumuz birinci sınıf kalite limon. Üretici, ürün bolluğundan dolayı bu limonu 50 kuruş ile 1 TL arasında vermek durumunda kalıyor. Buna karşılık marketlerde 5 TL'ye satılıyor. Durum böyle olunca vatandaş satın alamıyor ve ürün elde kalıyor. Buradan 1 TL'ye çıkarken marketlerde 2-3 TL'ye satılmış olsa vatandaş bolca limon alır ve ürün elde kalmaz" dedi.

 

 

YORUMLAR 240
  • Siirt 56 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin Ağzından çıkan bir kelime aytiyor Niye müdahele edilmiyor
    Cevapla
  • Metehan 3 yıl önce Şikayet Et
    her yer çikarci firsatci dolmus, bu memleketteki insanlar kolay kolay adam olmaz, Allah sonumuzu hayir eylesin
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    iki tane limon 1 euro yapiyor almanyadan pahali her gün iki limon alsam ayda 30 euro yapar 300 tl senede 3600 tl 10 yilda 36.000 tl ne oluyoruz ? limon üzerinden borsa mi kuracaksiniz . limon isi karliymis isi cözdüm artik limon satacagim
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne tanesi, kilosu o fiyat.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kilo o kilo tane deyil gurbetçi
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    anlamadım ,denetimmi mi yok,yönetimde mi bi bozukluk var...bugün marketten kolonya alayım dedim...salgından önce 6 tl ye aldığım aynı marka ve gramaj kolanya 15 tl olmuş---bu kadarda salgın fırsatı olmaz yani.eskiden içinde alkol var diye kolanyayı kullanmayanlar,şimdi nerdeyse kolanya ile banyo yapacak,hani alkol haramdı ,ne oldu.
    Cevapla
  • HKS 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha limonun alış fiyatının markette yazıp yazmadığını dahi bilmiyorsunuz. Hal kayıt sistemi diye birşey var. Bütün marketlerin ortaklaşa anlaşıp bir fiyat belirleme imkanı nasıl olabilir. Hangi ürünün bile fiyatının neden artıp neden düştüğünü dahi bilmiyorsunuz. Önce araştırın sonra beddua hakaret edersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle