Mücbir sebebi bekliyorlar

ATO Başkanı Gürsel Baran, salgın hastalık önlemleri çerçevesinde faaliyeti durdurulan işletmelerin mücbir sebep ilan edilmesini beklediklerini bildirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret eden ATO heyeti, reel sektörün sorunlarına çözüm istedi.

Mücbir sebebi bekliyorlar
Mücbir sebebi bekliyorlar
GİRİŞ 06.12.2020 09:09 GÜNCELLEME 06.12.2020 09:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla alınan kısıtlama kararları nedeniyle başkentte işletmelerin zor günler yaşadığını belirterek, “Faaliyeti geçici süreyle durdurulan ya da kısıtlanan sektörler, bu süreci atlatabilmek için mücbir sebep ilan edilmesini bekliyor” ifadesini kullandı.

 

 

ANKARA’DA 15 BİN İŞLETME KISITLARDAN ETKİLENDİ

Baran ve oda yetkilileri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti. Görüşmede, reel sektörün sorunları değerlendirildi. Baran, Kovid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan kısıtlama kararları nedeniyle hizmet sektörünün zor günler yaşadığına dikkati çekerek, Ankara genelinde yaklaşık 15 bin işletmenin ya kapandığını ya da çok düşük iş hacmiyle faaliyetlerine devam etmek durumunda kaldığını bildirdi.

 

 

İŞLETMELER SORUN YAŞIYOR

İşletmelerin yükümlülüklerini yerine getirmekte sorun yaşadığını vurgulayan Baran, şunları kaydetti: “Faaliyeti geçici süreyle durdurulan ya da kısıtlanan sektörler, bu süreci atlatabilmek için mücbir sebep ilan edilmesini bekliyor. Bunun yanında kira desteği talepleri var. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bu konuda çalışma yapıldığına ilişkin açıklamaları bulunuyor. Bizim üyelerimiz arasında yer alan şahıs kuruluşlarının da bu kapsamda değerlendirilmesini bekliyoruz.”

YAPILANDIRMA ÖDEMELERİNDE ERTELEME BEKLİYORUZ

Salgın nedeniyle gerçekleşen ilk faaliyeti durdurma döneminde mücbir sebep kapsamına alınan işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarındaki vergi, SGK gibi yükümlülüklerinin ekim, kasım ve aralık aylarına ertelendiğini anımsatan Baran, yeniden kapanma süreci nedeniyle ödemelerin makul bir zamana ertelenmesini talep etti. Baran, yapılandırma kapsamında ertelenerek taksitlendirilen borçlar için de ocak ayında ödemelerin başlayacağını hatırlatarak, üyelerinin yapılandırma ödemelerinin de ertelenmesini beklediğini ifade etti.

YORUMLAR 1
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    salgın bahanesi ile işletmeler çalışamaz hale gelmesin arkadaş. Hes kodu ile kim ne ayak takip edin temas bu şekilde takip edilir ve önlenir. Yasaklar çözüm değil. Korku pompalayıp ekonomiyi batıracaklar. İngilize bakın toplu taşıma hariç maske zorunlu değil
    Cevapla