Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ilk milli helikopter motorumuz TS 1400’ün TUSAŞ'a teslimi ve motorun çalışmasına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Varank #MilliTeknolojiHamlesi etiketiyle "Pek çok hava platformuna güç verecek ilk milli helikopter motorumuz TS 1400’ün TUSAŞ'a teslimi gerçekleşti. Gaz türbinli motor teknolojisine sahip Türkiye, havacılık sektörünün yıldızlarından biri olacak." paylaşımını yaptı.

Bakan Varank: Gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye olarak gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz. Bugün açılışını yapacağımız yerli motorların tasarım çalışmalarının yürütüleceği tasarım merkezi de bu manada yeni başarı hikayelerimizin çıkış noktası olacak." dedi.

 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Gerçekler 06.12.2020 12:31
    Bu kadar önemli bir olay ne sosyal medyada nede yazılı-görsel medyada konuşulmuyor maalesef. İçerideki Sabetayist-Ermeni-Rum medyası sürekli ülkede kaos-bölücülük-kutuplaştırma-kin ve nefret-devlet ve İslam düşmanlığı içerikli yayınlar yapıyorlar. Ülkemizdeki gelişmeleri ciddi bir şekilde haber yapmayıp geçiştiriyorlar. Bu kripto medya Osmanlıyı da yıkan zihniyetin devamı. Yok edilmeleri şart.
  • Türk Vatandaşı 06.12.2020 00:00
    Allah hayırlara vesile kılsın.
  • Denizer 05.12.2020 23:36
    Acaba hala iha yaptınız motor yabancı. Siha yaptınız ama motor yerli değil, tiha nın bile motor yerli değil diyenlere bir cevap olmuşmudur .Motorların kralı yapıldı. Eğer yerli isen milli isen sevinirsin.Bu ülke, bu içinde yaşayan Fransız kalanlar asla memnun olamazlar.Allaha şükür yapanlara emeği geçenlere teşekkür borcumuz var.
  • Türker 05.12.2020 23:35
    Memleketde o kadar heykelsiz meydan varken sizin uğraştığınız işe bak.Maşallah
  • Kamil 05.12.2020 22:34
    Emeği geçen herkesten ALLAH CC razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle