Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan, Fransa Meclisi'nin Karabağ kararına sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 05.12.2020 15:36 GÜNCELLEME 05.12.2020 16:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

Hazreti Mevlana iki şey çok mühimdir diyor. Bunları da okyanus gibi bol haysiyet ile elif gibi dimdik şahsiyet olarak ifade ediyor. Haysiyet ve şahsiyet sahibi olmak hayatta başarının anahtarıdır. Ticaretten siyasete her alanda insan şahsiyeti ve haysiyetiyle itibar kazanır. Karslıya da bu yakışır. Bu ikisinin kaybolduğu durumlarda ise savrulma kaçınılmazdır. 

Türkiye ve Türk milleti olarak yaşadığımız onca saldırıya rağmen böyle bir yanlışa düşmedik. Ne haysiyetimiz ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik. 

Milli onurumuzun çiğnenmesine, bağımsızlığımıza el uzatılmasına rıza göstermedik. Aynı şekilde ülkemize umut bağlayan, bize güvenen kardeşlerimizin hak ve hukukunun gasp edilmesine de izin vermedik. 

FRANSA'NIN KARABAĞ KARARI

Azerbaycan kimsenin toprağına el uzatmamış, 30 yıl boyunca işgal altında bulunan topraklarını azat etmiştir. Bunu da Ermeniler gibi sivilleri hedef alarak değil, meşruiyet çerçevesinde gerçekleştirmiştir. 

Fransa Meclisi'nin Karabağ kararı skandaldan öte fecaattir. Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa, kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir. Fakat hiçbir devletin, bir diğer devletin egemenlik haklarına alçakça saldırması kabul edilemez. Fransa Lübnan'da da aynı oyunu oynadı ama netice alamadı. 

YORUMLAR 37
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün Meclisi Marsilya yı Ermenistan toprağı olarak tanımaya davet ediyorum
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransızlar dünyada olan bitene gelişmelere Fransız olduğu gibi KENDİLERİNE de Fransız Reis..
    Cevapla
  • Okuyucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa tüm dünyanın önünde zavallı ve perişan bir duruma düşmeye devam ediyor. Türkiye’ye bulaşmaya başladığından bu yana Tokat üstüne Tokat yiyor. Libya, Suriye, Lübnan, Doğu Akdeniz ve en son Karabağ’da Türkiye’nin karşısına çıktığı her yerde zavallı duruma düştükçe kimyası bozuluyor. Aptalca ve komik kararlar alıp var olan son itibar kırıntılarını da bitiriyor. Tarihte hiç bu kadar çaresiz ve rezil olmamıştı.
    Cevapla
  • KaleliER 3 yıl önce Şikayet Et
    Azeriler bu saatten sonra Karabağ için özerkliği de kabul etmemeli ve Ermenileri oradan memleketlerine gönfermeli , Ayrıca bu saçmalığa karşı Acil KKTC yi tanımalıdır . Vesselam .
    Cevapla
  • cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    fransız yakıt şirketinin satışlarını durdurun
    Cevapla
  • Cahil 2 3 yıl önce Şikayet Et
    yok cahil kardes bence fransiz arabalarini devlet muadil bedelle satin alip hurda yapsin nasil cozum ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle