Bakan Varank: Gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye olarak gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz. Bugün açılışını yapacağımız yerli motorların tasarım çalışmalarının yürütüleceği tasarım merkezi de bu manada yeni başarı hikayelerimizin çıkış noktası olacak." dedi.

Bakan Varank: Gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz
Bakan Varank: Gaz türbinli motor teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz
GİRİŞ 05.12.2020 14:53 GÜNCELLEME 05.12.2020 14:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "İstediğimiz seviyelerde elbette değil ama Türkiye, artık hem askeri hem de sivil alanda motor üretim ve tasarımı yapabilen ender ülkelerden bir tanesi. (İlk milli helikopter motoru) Gerekli sertifikasyon süreçlerinden sonra seri imalata geçildiğinde hem bir yurt dışı bağımlılığından daha kurtulmuş hem de yıllık 60 milyon dolarlık ileri teknoloji ithalatının önüne geçmiş olacağız. Türkiye, 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla kritik teknolojilerin kullanıcısı değil, üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İnsan kaynağımız zengin, mühendislik kabiliyetlerimiz oldukça gelişmiş durumda. Artık yüksek teknoloji ve ileri tasarım becerileri gerektiren işlere imza atıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 2
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Satın sayın bakan satın. Tek bir tane motor ,tek bir tane araç satamıyoruz dünyaya. Bütün köprübaşlarını AB,ABD, Çin İngiltere,Fransa tutmuş. Sadece açılış yapıyoruz hiç bir motorlu aracımızı satamıyoruz. Bu fakirlik ancak İhracatla önlenir. Bir an evvel pazar bulun ve sanayi ürünlerimizi satalım. İşsizliğin önlenmesi de buna bağlı.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Tesis değil yine bina açılışıymış. Tabela merkezi.
    Cevapla