Çocuk bedeni üzerinde iç çamaşırı reklamları durduruldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk iç çamaşırlarını çocuk bedeni üzerinde sergileyen online alışveriş sitelerini tespit etti.

Çocuk bedeni üzerinde iç çamaşırı reklamları durduruldu
Çocuk bedeni üzerinde iç çamaşırı reklamları durduruldu
GİRİŞ 05.12.2020 13:39 GÜNCELLEME 05.12.2020 15:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı online alışveriş sitelerinde çocuk iç çamaşırlarının çocuk bedeni üzerinde sergilenerek satışa sunulmasını tespit etmesinin ardından Ticaret Bakanlığı’na reklamların durdurulması yönünde yazı gönderdi.

 

 

Yazıda, bazı online alışveriş sitelerinde çocuk iç çamaşırlarının çocuk bedeni üzerinden sergilendiği görüntülerde çocuğun yüzünün belli olmasa bile çocuk bedeninin teşhir edilerek sunulmuş olmasının çocuk istismarı olarak değerlendirildiği belirtildi.

REKLAMLARI DURDURMA VE CEZA KARARI

 

 

Bakanlığın başvurusunun akabinde Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, söz konusu reklamları durdurdu. Cezalara ilişkin tebligatlar ilgili şahıs ve şirketlere gönderildi.

YORUMLAR 7
  • Fuat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde olmuş, TV lerde de aynısı olmalı , pişik kremi ,çocuk bezi reklamları ve şampuan reklamları da kısıtlanmalı. Çocuk bedenini sergileyen her türlü reklam ,video yayınları kısıtlanmalı. Malesef sapık zihniyetli insan çoğaldı ,bunun önüne ancak korumacılıkla geçebiliriz. İhtiyacı olan zaten alıyor, olmadı deneylerle gösterin, reklam yapın veya sadece ürünü gösterin. Bir şey kaybetmezsiniz.
    Cevapla
  • Ahmt 3 yıl önce Şikayet Et
    Darıs Ped reklamlarının başına ...
    Cevapla
  • ata 3 yıl önce Şikayet Et
    Lazaronte sözleşmesini imzalayan kim benmiyim.
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yetişkinler de aynı kurallar u Ygulansın
    Cevapla
  • ERAY 3 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuklara sosyal hizmetlerin sahip çıkması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle