Havalandırma arızalanınca 20 bin tavuk öldü

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde bulunan tavuk çiftliğinde havalandırma arızası nedeniyle 20 bin tavuk öldü.

Havalandırma arızalanınca 20 bin tavuk öldü
Havalandırma arızalanınca 20 bin tavuk öldü
GİRİŞ 04.12.2020 01:11 GÜNCELLEME 04.12.2020 01:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakacakkadı beldesinde tavuk yetiştiriciliği yapan Kenan Atmacı'ya ait 20 bin tavuğun bulunduğu çiftlikte havalandırma sistemi arızalandı. Sistem arıza verince, içeride ortalama 22 derece olması gereken ısı arttı. Isının artması üzerine 20 bin tavuk havasızlıktan öldü. Atmacı ailesi, sabah saat 06.00 sıralarında kontrol için gittikleri kümeste tavukların öldüğünü görünce büyük üzüntü yaşadı. İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri çiftlikte inceleme yaparak tutanak tuttu. Çiftlikte zararın yaklaşık 200 bin TL olduğu öğrenildi. Tavuk ölüleri, Bakacakkadı Belediyesi'nin kamyon ve iş makineleri ile veteriner kontrolünde imha edildi.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Sarıcık, çiftlikteki sistem arızası nedeniyle tavukların öldüğünü söyledi. Meydana gelen olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Sarıcık, "Kümesimizde yemleme, sulama havalandırma otomatik. Havalandırma sisteminde arıza meydana geliyor.. Havalandırma sistemi arızalınca 22 derece olması gereken içerideki ısı arttı. Isı artıyor ve belli bir dereceden sonra tavuklar içerideki artan ısı nedeniyle havasızlıktan telef oluyor. Kümese bakınca fark etmişler. Ailemize geçmiş olsun" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • şehitler 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni civcivlere yem yaparsınız.Çark öyle dönüyor diyorlar ya. Allah akıl fikir versin hepimize.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma konuştun.gece gündüz bekçi olmali demeliydin..devletin yerinde olsam ceza keserdim bu aileye.yedek klima olabilirdi yada arza aninda sensorlerle siren çalardı ceza yazmalı DEVLET.hayvandan ahirette. De ceza çekecekler..bizde hayvan bakıyoruz bu kadar kör değiliz..
    Cevapla
  • Şahika 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarınizi en iyi koşullarda yetiştirirsiniz, hayvanları yarım yamalak yerde yetiştirirsiniz acı gerçekler
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Konu hakkında bilginiz yoksa yorum yapmayın. Dünyada kullanılan sistem bu dur. Bunun bir ilerisi arıza anında sistem mesaj atar. Eger telefon çekerse. Tavuk çiftlikleri de yerleşim yerlerinden uzak yerde yapılır.
    Cevapla
  • Şahika Çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm tavuklara ne acı sahibine birşey olmaz devlet karşılar zaten olan tavuklara oldu. çocuklarınizi en iyi koşularda okutursunuz hayvanlarida böyle yarım yamalak yerde yetiştirirsiniz işte gercekleriniz...
    Cevapla
  • Hamza kaplan 3 yıl önce Şikayet Et
    Para kazanma hırsı insanımızı dininden edecek gibi... Işık gücüyle canlımı bakılır !! Allah kahretsin...
    Cevapla
  • Laflara bak 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatinda hic hayvan baktin mi da sacma sapan konusuyorsun? Havalandirmadan telef olmuslar daha ne hirsi olacak? Klavyeden atmayin oyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle