Sürpriz Selçuk Bayraktar çağrısı: Bizim için şereftir...

Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar'la ilgili sürpriz bir çağrı geldi. Azerbaycanlı iktisatçı Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar’ın emeğinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Azerbaycan halkı onu ve bütün Türk halkını seviyor. Ama o bu konuda gönüllerde özel bir yere sahip oldu. Selçuk Bayraktar, Azerbaycan’ın fahri vatandaşı olursa bu bizim için gurur ve şereftir” dedi.

GİRİŞ 03.12.2020 17:43 GÜNCELLEME 03.12.2020 20:41
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Azerbaycanlı iktisatçı Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki ilerleyişinde büyük pay sahibi olan SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar hakkında açıklamalarda bulundu.

'SELÇUK BAYRAKTAR OLMASAYDI...'

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini değinen Prof. Dr. Gubad İbadoğlu, "Azerbaycan'ın bu davasını kazanmasında Türkiye'nin diplomatik ve teknik desteğinin çok büyük önemi var. Özellikle teknik desteğini belirtmek isterdim. Bayraktar insansız hava aracı olmasaydı Azerbaycan ordusunun Karabağ'da bu kadar ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Aynı zamanda bizim kayıplarımız daha fazla olurdu. Bu sayede Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın askeri teçhizatlarını, zırhlı araçlarını etkisiz hale getirdi. Ermenistan sivil halkı hedef aldığı askeri silahları bu dronelar sayesinde kısa bir sürede imha edebiliyordu. Eğer Azerbaycan'da Türkiye'nin Bayraktarı olmasaydı Azerbaycan, Karabağ'da bu kadar ilerleyemezdi ve bu kadar toprağı işgalden kurtaramazdı diye düşünüyorum” dedi.

Selçuk Bayraktar, İHA, SİHA

 

AZERBAYCAN İÇİN ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİ

Selçuk Bayraktar'ın ürettiği İHA'nın Azerbaycan için önemli başarılar elde ettiğini belirterek İbadoğlu, "Azerbaycan vatandaşlarını, Azerbaycan askerlerini kurtardı ve onun sayesinde Azerbaycan Karabağ'dan galibiyetle ayrıldı. Onun için Azerbaycan olarak onun bu emeğini değerlendirmeliyiz. Azerbaycan halkı onu ve bütün Türk halkını seviyor. Ama o bu konuda gönüllerde özel bir yere sahip oldu. Selçuk Bayraktar, Azerbaycan'ın fahri vatandaşı olursa bu bizim için gurur ve şereftir. Bununla birlikte bizim ona teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı iletmek için dostluk veya şeref madalyası da verebiliriz. Böyle şahısları ödüllendirmek Azerbaycan için önemlidir. Biz bunu halka açık bir kampanyaya çevirdik. Bununla ilgili bir dilekçe hazırlıyoruz. Yakın zamanda bu dilekçeyi imzalamak için hazır olacak. Bir sonraki aşamada ise bunu Azerbaycan Cumhurbaşkanına ve Milli Meclisi'ne sunacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE'nin Milli Teknoloji Hamlesi seferberliğinde önemli bir adım daha atıldı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı), Aselsan tarafından geliştirilen elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS ile ilk test atışını başarıyla gerçekleştirdi.

 

'TÜRK ORDUSUNUN AZERBAYCAN'A GELMESİ LAZIM'

Türk ordusunun Azerbaycan'a gelmesini teklif ettiğini belirten İbadoğlu, “Biz Türk ordusunun Azerbaycan'a gelmesini istiyoruz. Türk ordusunun Şuşa kentinde Azerbaycan askerleri ile birlikte bir askeri üssü olsun. Bizim buna çok ihtiyacımız var. Neden derseniz çünkü Rus ordusu Karabağ'da. Bize güçlerin dengesi lazım. Biz bunu Ermenistan'la yapabiliyoruz ama Rusya ile güç dengelerini sağlamamız için Türkiye'nin gelmesi lazım. Onun için ben Türk ordusunun Azerbaycan'a gelmesi için de bir kampanya başlattım” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Azerbaycan, SİHA

İbadoğlu daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Selçuk Bayraktar Şuşa'nın işgalden kurtarılması nedeniyle bizi tebrik etti. Tebrik edelim, çünkü onun çok büyük emeği var. Selçuk Bayraktar'a önce Fahri Azerbaycan vatandaşlığı, sonra da Milli Kahraman adı verilmesini teklif ediyorum” ifadelerine yer vermişti.

YORUMLAR 87
  • Banker Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın yangından mal kaçırır gibi yapılan anlaşma , ve rusyanın hazırda bekleyen uçaklarıyla , Karabağa ani bir yığınak yapması , ben bu işten bişey anlamadım hala , türkiyenin haberi varmıydı bundan acaba?Anlaşmada Türkiyenin adı bile geçmiyor.Ermeni çıktı , Rus geldi.İnşallah yanılıyorumdur.Bu işin 10 kasımda olmasıda ayrı bir soru işareti.
    Cevapla
  • Haluk 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk dünyasındaki ,-yev,-ov isimlerinin değiştirilmesi gerek
    Cevapla
  • Türker akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye cumhuriyeti onur ve seref madalyası verilmesi gerek bu asil vatan evladına Allah senin gibilerden ebedi razı olsun bu sihalari yüzde 80 ıı önce Allah sonra senin sayende şimdi bi düşünün sihalarin gücünü gökteki teknoloji k gücümuz vatan sevdası budur içerde hain pkk lilar temizlendi askerlwrimiz dahada güvende operasyon el gücü arttı dışarda 30 yıl işgal edilen karabag geri alındı vatan sevgisi eserle belli olur lafla değil nasılki mimar sinanimiz var selcuk bayraktar gibi deha mühendislerimiz marka değer oluşturmalı şimdi hala anlamayanlar var bayraktar tb2 ler şöyle 250 oldumu gör o zaman gücümüzü türkiye akla hayale gelmeyen teknolojilerle hedefe adım adım değil koşarak
    Cevapla
  • emrah aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbycan da artık yuzunu türkiye ye dönse iyi olur . en son ezanın bes vakit okunmaya başladığını duyduk . iran ermenistanı destekliyor umarım artık şia .veya mezhepten değil kan bağından yurutur ilşkileri
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam olmak böyle işte, kadir kıymet bilmek, vatandaşımız olmanızdan şeref duyarız demek, nasıl bir vefa, ne kadar nazik bir davranış. Bide bizim PKK artıkları var. Laf kalabalığıyla güya devleti hortumluyor demeye getirdiler ama tutmadı. Bir kısım embesil dışında itibar eden olmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle