Madenlerde yeni dönem

Kaçak madenciliğin önüne geçmek ve maden ruhsatları önündeki bürokrasiyi azaltmak için bir dizi düzenlemeye gidildi. Kaçak maden işletmecilerine 5 yıl hapis, ruhsat süresini uzatmayanlara ise100 bin lira ceza verilecek.

Madenlerde yeni dönem
Madenlerde yeni dönem
GİRİŞ 03.12.2020 08:46 GÜNCELLEME 03.12.2020 09:03

Elektrik Piyasası Kanunu’nda düzenlemeler öngören kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre maden arama ve işletme ruhsatlarının verilmesi, birleştirilmesi, sürelerinin uzatılması, devir ve intikalleri ile çevreyle uyum bedeli iadelerine ilişkin müracaatlar dışında, vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge aranılması zorunluluğu kaldırıldı.

 

 

ÖDENMEZSE İPTAL

Ruhsat bedelinin tamamının ocak ayının sonuna kadar yatırılmaması halinde, her ay için ayrı ayrı yüzde 4 gecikme zammı uygulanacak ve bu rakamın haziran sonuna kadar ruhsat bedeli olarak yatırılması zorunlu olacak. Aksi halde ruhsat iptal edilecek. Ruhsatların süre uzatım taleplerinde ruhsat süresinin bitiş tarihinden en geç 12 ay öncesinde talepte bulunma şartı getiriliyor. Bu yükümlülüğe uymayan ruhsat sahiplerine 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve ruhsat süresinin bitiş tarihinden en geç 6 ay öncesine kadar da belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen ruhsat sahiplerinin talepleri reddedilerek ruhsatları süre sonunda iptal edilecek.