Zam pazarlığı online başlıyor

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli ve ailelerini ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor. Taleplerin açıklanacağı ilk toplantı Covid-19 tedbirleri doğrultusunda dijital ortamda gerçekleştirilecek.

Zam pazarlığı online başlıyor
Zam pazarlığı online başlıyor
GİRİŞ 03.12.2020 06:52 GÜNCELLEME 03.12.2020 06:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını yarın yapacak. Toplantı, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde video-konferans yoluyla gerçekleştirilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında bir araya gelecek komisyonda, işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Toplantıda; Covid-19’la mücadele döneminde çalışanların ve işverenin durumu, geçim maliyeti, gerçekleşen enflasyon ve hedef enflasyon ile refah payı konuları masaya yatırılacak. Bu çerçevede işçi ve işveren kesimleri, taleplerini dile getirecek. Zam pazarlığı öncesinde TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, işçi kesiminin taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere iki gün önce TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde bir araya gelmişti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bugün düzenleyeceği basın toplantısında taleplerini açıklayacak.

İŞÇİ HEYETİNDE ENGELLİ VATANDAŞ

Öte yandan TÜRK-İŞ, bu sene beş kişilik işçi heyetinde engelli bir asgari ücretli çalışana da yer verecek. Asgari ücret, hâlen bekâr bir işçi için aylık brüt 2.943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2.324 lira olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3.458 lira. Bunun 2.943 lirasını brüt asgari ücret, 456 lirasını sosyal güvenlik primi, 59 lirasını işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 13
  • Hakan Gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrette hiç artış olmamalı. Eğer artarsa zaten zor durumda olan işletmeler işçi çıkaracak ve durum daha da kötüleşecek. Firmalar ayakta kalmalı ki istihdam devam etsin.
    Cevapla
  • Hasan Bursalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgarî ücrette artış olmamalı diyorsun da bu asgarî ücretli 'ne yiyip ne içecek zaten herşey pahalılasiyor Asgarî ücretli eziliyor
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah senı asgari ücrete muhtac etsinde hersene bakıp dur asgari ücret yükselsin diye
    Cevapla
  • Remzi-1461 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin vicdanın o kadar kirli ki?Kimyasalla yıkasan bile temizlenmez!Bu yorumu yazarken hiç mi utanmadın??Asgariücretliler sen ve senin gibi insafı olmayanların kölesi mi?
    Cevapla
  • Ali veli 3 yıl önce Şikayet Et
    İşletmeler ürettiği her şeye zam yaptı.yaptıkşaro zammı geri alsınlar 1 sene zam yapmasınlar.
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    En az 3500 olmalı
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yazıyorum 2850 olacak
    Cevapla
  • atay 3 yıl önce Şikayet Et
    burada 3 bin altı yorum yapanlar ya işveren yada kira da oturmayan asgarinin çok üstünde alan şahşiyetler biraz empati yapın vicdanlı oln en düşük kira 1000 lira zaten herşeye büyük zam geldi bizde akpartiye oy veriyoruz ama biraz el insaf şimdi bir ay toplantı yapcaklar yedikleri içtikleri masraflar bile gereksiz reis çıkıp 3 bin diyip noktayı koymalı.
    Cevapla
  • Turhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Paranın adı var kendisi yok herşey pahalı en az 3000tl olması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle