2021 yılı bütçesinin değerlendirilmesi

AK Parti Hükümetlerinin 19’uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ise 3’üncü bütçesi geçtiğimiz cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu, 2021 bütçesi ile ilgili önemli noktaları köşesine taşıdı.

2021 yılı bütçesinin değerlendirilmesi
2021 yılı bütçesinin değerlendirilmesi
GİRİŞ 01.12.2020 13:43 GÜNCELLEME 01.12.2020 13:44

İşte Şahap Kavcıoğlu'un o yazısı;

Kovit-19 salgını nedeniyle öngörülemez hal alan harcama ve gelir kalemlerini belirlemenin çok zor olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Diğer taraftan, bütçenin hazırlanma ve sunuş aşamasında Hazine ve Maliye Bakanı’nın değişmesi de bu maratonun zorluğu için farklı bir gelişme oldu.

 

 

Sonuçta diyebiliriz ki 2021 yılı bütçesinin değerlendirilmesi, bundan önceki bütçe değerlendirmelerinden biraz farklı olacak. Çünkü bütçeleri değerlendirirken, bütçe açığı en çok üzerinde durduğumuz konuların başında gelir ki pandemi bu durumu da etkilemiş durumda. Bugün küresel ölçekte çok büyük daralmalar ve kapanmalar yaşanıyor. Ülkeler kendi ekonomilerinin çarkını döndürebilmek için geniş çaplı mali destek paketleri açıklıyor. Bu nedenle 2020 yılında tüm dünyada bütçe açığı ve borç stokunun artış eğilimine girdiğini görüyoruz. Bütçe giderlerindeki artışın tam aksine bütçe gelirlerindeyse önemli azalmalar yaşanıyor. Dolayısıyla bütçe açığı konusu ister istemez göz ardı ediliyor. Şimdi bu tespitler ışığında 2021 yılı bütçesinin öne çıkan kalemlerini değerlendirirsek;

2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101 milyar lira, vergi gelirleri 923 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörüldü.

 

 

2021 yılında bütçeden en fazla pay eğitim hizmetlerine ve bu hizmetleri yürüten kuruluşlara ayrıldı. Eğitime ayrılan kaynak 2021 yılında 211 milyar liraya çıkarıldı. Böylelikle merkezi yönetim bütçesinin %15,7’si tek başına eğitime ayrılmış oldu.

Kovit-19 nedeniyle en çok gündemde olan sağlık alanına ilişkin ayrılan kaynak ise 238 milyar liraya yükseltildi. 2021 yılında sağlık harcamalarının bütçe içerisindeki payı artırılarak %17,7 seviyesini buldu. Bu kapsamda 2021 yılında tedavi harcamaları için 123 milyar lira, ilaç harcamaları için 60 milyar lira, aile hekimliği için 11,4 milyar lira kaynak ayrılmış oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 yılı toplam bütçesi 155 milyar liraya artırıldı. Bu yıl yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen tüm kesimlere yönelik olarak sağlanan yardım ve desteklerin toplam tutarı 41 milyar lirayı geçmiş durumda. Muhtemelen önümüzdeki dönem de aynı yardımlara artarak devam etmek gerekecek. Bu kapsamda 2021 yılı bütçesinde sosyal harcamalar için ayrılan kaynak miktarı 81,2 milyar liraya çıkarıldı. Bu tutar, 2021 yılı bütçesinin %6’sına denk gelmektedir.

Son iki yıl içinde önemli ölçüde artırılan reel sektör destekleri için 2021 yılı bütçesinde de 50,6 milyar lira kaynak ayrıldı. Örneğin; işletmelerimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenmesi gereken 27,7 milyar lira tutarındaki işveren primi, üretim ve istihdamın desteklenmesi amacıyla yine bütçeden karşılanacak. Bu özellikle pandemi döneminde daha da fazla önemli hale gelmiştir.

Yine 2021 yılı bütçesi içerisinde Millî Savunma Bakanlığı bütçesi de %14’lük artışla 61 milyar Türk lirasına yükseltilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri artan görevleri ile sadece ülkemizin değil, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerin huzuru ve güvenliği için de mücadele etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Birleşmiş Milletler, NATO, AGİT ve ikili antlaşmalar kapsamında Libya’dan Kosova’ya, Afganistan’dan Bosna Hersek’e, Katar’dan Somali’ye ve Sudan’a kadar birçok coğrafyada dünya barışına, bölge refahına katkı sunmak için üstün bir gayretle çalışmaktadır. Bu manada, bütçesindeki artış oldukça anlamlıdır.

Gelişmekte olan ülkelerin bütçe açığının milli gelire oranının bu dönemde %10,4 seviyesine, borç stokunun milli gelire oranının ise %61,4 düzeyine yükselmesi tahmin ediliyor. Ülkemizde ise, bütün olumsuzluklara rağmen aynı dönemde yapılması planlanan ilave harcamaların da etkisiyle aynı dönemde bütçe açığının ve borç stokunun milli gelire oranının sırasıyla %4,9 ve %41,1 olması bekleniyor. Dolayısıyla gelişmekte olan ülke ortalamalarından çok daha iyi bir durum beklenmektedir.

2021 yılı bütçesi, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin gücünü daha da yükseğe taşıyacak şekilde planlanmış. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına rağmen 2021 bütçesi sağlıktan eğitime, güvenlikten ulaştırmaya ve sanayiden ekonomiye kadar her alanda Türkiye’nin yoluna daha güçlenerek devam etmesini sağlayacaktır.