Türkiye açıklamaları peş peşe geliyor! Dünya devi rakamı görünce bir haftada çark etti

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla Türkiye ekonomisinde bu yıl %0,6 daralma bekleyen dünya devi JP Morgan, rakamları bu hafta revize etti ve seneyi yüzde 0,7 büyüme ile tamamlayacağını öngördüğünü duyurdu. Öte yandan Unicredite’e göre ise Türkiye üçüncü çeyrekte beklenenden güçlü bir ekonomik toparlanma sergileyerek yıl sonunda daralmadan ziyade zayıf da olsa pozitif bir büyüme yakalayacak.

GİRİŞ 01.12.2020 16:02 GÜNCELLEME 01.12.2020 17:18
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrekte, üçüncü çeyreğe göre yüzde 2 daralmasını bekleyen Jp Morgan üçüncü çeyrekteki güçlü toparlanma ile, Türkiye'nin yıllık yüzde 0,7'lik bir büyümesi göstereceğini tahmin ediyor.

Türkiye'nin 2020 büyümesi pozitif olan birkaç ülkeden biri olacağını düşünen kuruluş güçlü temel ve politika yapıcıların ihtiyatlı politikalara olan bağlılığı göz önüne alarak 2021 GSYİH büyüme tahminini yüzde 3,6'dan yüzde 3'e düşürdü.

PMorgan, sıkılaşan finansal piyasa koşulları ve alınan COVID-19 tedbirlerinin 2021 yılı ikinci çeyrek dönemine kadar daralma ile sonuçlanmasını tahmin ederken, "TCMB'nin gevşetme politikasına Nisan ayında başlamasını bekliyoruz. Pandemi bağlantılı sınırlamalar da Ocak ayından itibaren azalır. yüzde 3 büyüme tahminine rahatlıkla ulaşılacağını öngörüyoruz" yorumunu yaptı.

TÜRKYE HAKKINDA AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Unicredit yayımladığı bir araştırma raporunda, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklenenden daha güçlü bir büyüme yakaladığını belirtirken gevşeyen kredi koşullarının üçüncü çeyrekte yerel talebi kuvvetlendirdiğini vurguladı.

 

 

Kurum, üçüncü çeyrekteki güçlü performans ile birlikte Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini yüzde 0.7 daralmadan, yüzde 0.7 büyümeye revize etti.

Ekonomik aktivitenin, sıkılaşan kredi koşullarından ve salgındaki yükselişten dolayı gelecek yıl yavaşlayacağını öngören Unicredit, 2021 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 2 büyüyeceğini tahmin ediyor.

 

 

Banka dördüncü çeyrekte ise sıkılaşan kredi koşulları ve artan vaka sayıları nedeniyle ekonominin çeyreklik bazda sınırlı da olsa daralabileceğinin de göz önüne alınmasının altını çiziyor.

YORUMLAR 26
  • mavivatan 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük güçlü üreten çalışan türkiye batık krizdeki amarika nın bu tetikci kuruluşlarının bir ciddiyeti yok tarafsızda değiller
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    ne çok Türkiye ye karalamayı seviyorlar hiç akıllarına da gelmiyor Türkiye ekonomisi dünyada paranın döndürüldüğü yer önce bu finans kuruluşları kendi üyeleri arasında Türkiye de veya Türkiye üzerinden yatırım yapan üyelerinin olup olmadığını sorsun Türk ekonomisi batarsa bu dünyayı nasıl etkiler Türk ekonomisi yanlızca Türkiye de halk için değil bütün dünya için önemli Türkiye üzerinden iş yapmayan ülke var mı buna ABD de dahi Türkiye nin ağır önlemler alması dünya piyasalarını etkileyecektir o yüzden önlem alınırken hassas olmaya dikkat edilir F35 ila ilgili parçalar satılmasın bakalım nasıl üretilecek uçaklar Türkiye ye yapılacak her yaptırımın bedeli olacaktır karşı tarafa
    Cevapla
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Araştırın. Her sene dediklerinden kat kat fazla büyüdük. Bu finansal kuruluşlar devletlere müdahele için kurulmuş piyonlardır.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayçiçeği mısır yağı LPG benzin motorine benzedi her ay zamlı ekmeklerin gramajları bir çok ürünün litresi temizlik ürünlerinin boyutunu küçültüp akıllarınca daha çok kazanç peşine düşmüş firmalar zincirleme herkes herşeye bir zam fiyat artışı döngüsü içinde doğru dürüst olmak artık çok değerli altından bile
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türkiyenin yolunu bahtını açık etsin âmin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle