AB'den Oruç Reis açıklaması!

AB Komisyonu Sözcüsü Stano, Antalya Limanı'na dönen Oruç Reis araştırma gemisi hakkında, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak." açıklaması yaptı.

GİRİŞ 30.11.2020 14:57 GÜNCELLEME 30.11.2020 15:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, günlük basın toplantısında, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgi bir soruyu cevapladı. 

 

 

AB liderlerinin, Türkiye'den beklentileriyle ilgili açık bir şekilde mesaj verdiğini aktaran Stano, "AB liderleri, aralıkta bir araya gelecek ve Türkiye'nin gerilimi azaltma ve yapıcı diyalog alanında beklentileri yerine getirip getirmediğini değerlendirecek." diye konuştu.

Stano, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak." ifadesini kullandı. 

 

 

AB'nin bu zaman zarfında, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin bir konferans hazırlığını da yürüttüğünü anımsatan Stano, aralık zirvesinde ise atılacak adımların, Türkiye'nin faaliyetleriyle bağlantılı olacağını öne sürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, 10 Ağustos'ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu (2B) sismik araştırmalarını tamamladı. 10 bin 955 kilometre 2B sismik veri toplayan gemimiz, Antalya Limanı'na döndü." ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR 5
  • Mesut Altın 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye eski Türkiye değil, ab bunu çok iyi anladı...Zavallı Yunanistan'ı kurban olarak kullanıyor...
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    ab ile ipleri koparıp ab den bağımsız ekonomi kurmalıyız
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay bu AB işini büyüttünüz be olacak yani yaptırıma yaptırımla karşılık vereceksiniz çokmu zor onların bize ihtiyacı yoksa bizim de onlara yok bütün önemli anlaşmaları askıya alın sizde boğaz ve sularımızda kuş uçurtmayın
    Cevapla
  • chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan in sizi tokatladiginin sayisini biz unuttuk artik. Eski turkiye yi ozluyorsunuz anliyoruz ama sur esegi nigdeye
    Cevapla
  • HÜSEYİN ÖZDEMİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamran İNAN "Beklettiğiniz, geri döndürdüğünüz bizler, davet ettiğinizde AB kapısından geçemeyecek kadar büyük olacağız." demişti. Bize öğrenci müamelesi çekmeye çalışan bu adamlar kim, hadi ordan, bizi takip edecekmiş!!
    Cevapla