Altınla ilgili dikkat çeken iddia: Tarih verildi, yeniden şahlanacak

Bir süredir değer kaybeden altın fiyatları için birçok uzman, bu düşüşün bir süre daha devam edeceğini söylüyor.

Altınla ilgili dikkat çeken iddia: Tarih verildi, yeniden şahlanacak
Altınla ilgili dikkat çeken iddia: Tarih verildi, yeniden şahlanacak
GİRİŞ 30.11.2020 11:22 GÜNCELLEME 30.11.2020 11:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dolar kuru ve ons altının düşüşü ile Kovid-19 aşısı haberlerinden gelen olumlu haberlerin ardından daha da düşen altın fiyatları için açıklama yapan birçok uzman, bu düşüşün bir süre daha devam edeceğini söylüyor.

Ons altın haftalık kapanışta sert bir düşüş yaşarken gram altın da haftanın son işlem gününde yüzde 2 oranında değer kaybı yaşadı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Finance SA Portföy Yöneticisi Alain Corbani, kısa vadede altın fiyatları için bu haftanın kritik olduğunu ifade ederken uzun vadede ise 2021 senesi için altın fiyatlarının yeniden şahlanacağını düşünüyor.

BİR ALIM FIRSATI

Corbani, verdiği röportajda altın fiyatları için önemli olan ons altın fiyatının kritik bir destek seviyesinin altına düştüğünü kaydetti. "Önümüzdeki haftayı dikkatle takip edeceğiz ve yeni destek seviyelerinin altına düşüp düşmeyeceğini gözlemleyeceğiz." diyen Corbani, "Şayet altına kırılırsa düşüşün bir süre daha devam edeceğini söyleyebilirim. Tabii bunların bir alım fırsatı olduğunu anımsatmak isterim." ifadelerini kullandı.

Milligazete'nin haberine göre; uzun vadede altın fiyatlarının yeniden şahlanacağını ileri süren Corbani, "Doların etkisiyle çok yüksek bir ons altın fiyat hareketi izleyebiliriz" iddiasında bulundu.

Öte yandan, altın fiyatlarıyla ilgili en olumlu gelişmenin ABD'deki mali teşvik paketi haberleri gibi görünüyor. Joe Biden hükümetinin resmi olarak işbaşı yapacağı zaman bu paketin hızla geçeceği düşünülürken, bu zamanın takriben ocak ayında olacağı ifade ediliyor. O vakte kadar yaşanacak olumlu ya da olumsuz gelişmelerin ise ons altın fiyatını geniş bir fiyat aralığında hareket ettirebileceği konuşuluyor. Önümüzdeki hafta yaşanacak gelişmeler ve yeni ayın verileri gidişatın netleşmesini sağlayabilir.

YORUMLAR 6
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Döviz ve altının değer artışından para kazanalım düşüncesinde olupta ülkemizi satmayalım. ben şahsen ne altın ne de döviz alıyorum. herkes elindeki dövizi bozdursun ve corona sonrası ülkemiz şahlansın. bu savaşı biz kazanmalıyız. sadece ihtiyacınız oldugu kadar döviz alın, yatırım için TL de kalın. Döviz alınca ABD ve düşmanlarımıza yardımcı oluyorsunuz. Türk milleti her zaman her ortamda ülkesine devletine sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam etmek için de elimizde ki, bankada ki tüm dövizleri bozduralım.
    Cevapla
  • Kılıcını kimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu meseleler öyle küçük birikim sahiplerinin yapacağı faydasız mücadele ile düzelmez diye düşünüyorum. O fiyatları senin benim aldığım az dolar altın ne kadar etkilerki. Büyük oyuncuların durumunu ise gerek ulusal gerek küresel çapta güven beklentileri etkiler. Kureseli geçtik hadi etki edemeyiz ama yerelde rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçersin adalet demokrasi, güven ortamını tesis edersin o zaman paran da güçlenir halk da müreffeh olur. Aksi halde elindeki üç kuruş parada tuz olur, böylede işlerin düzelmesini düşünmek hayalperesce ve safdil bir yaklaşım olur diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Murat kardeşim
    Cevapla
  • zedemtur-zedem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım için TL'de nasıl kalalım, bir fikrin varmı yıllardır zaten TL kullanıyoruz yeni şeyler söyle...
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Corbani'ye inanmayın, 2021 yıl sonu altın 1200 usd ye düşecek diyor herkes. bu adam altından para kazanmak için altın fiyatları üzerinde spekülatif haber yapıyor. Dolarda düşecek, herkes elindeki doları altını satsın TL de kalalım, ülkemize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Omer 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes dediğin kim be kardeşim. İnsan atar ama bu kadar da işkembeden atmaz. Dogru olun dürüst olun. Dünyanın içinde olduğu bu küresel mali kriz durumunda ne dolar düşer ne altın ne de diğer emtia fiyatları. Kendinizi de milleti de kandirmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle