Müthiş Türkiye açıklaması: Güçlü bir konuma yerleşecek

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly "Bol likidite ortamında Ortodoks politikalara (genel kabul görmüş uygulamalar) dönüş ile birlikte daha istikrarlı bir Türk lirası, Türkiye'yi yatırımcıları çekmek konusunda güçlü bir konuma yerleştirecektir. Türkiye'nin Ortodoks politikalara dönüşü sürdürülebilmeli. Bu geçmişte gördüğümüz gibi kilit önemde" dedi.

Müthiş Türkiye açıklaması: Güçlü bir konuma yerleşecek
Müthiş Türkiye açıklaması: Güçlü bir konuma yerleşecek
GİRİŞ 30.11.2020 11:52 GÜNCELLEME 30.11.2020 11:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Bol likidite ortamında Ortodoks politikalara dönüş ile birlikte daha istikrarlı bir Türk lirası, Türkiye'yi yatırımcıları çekmek konusunda güçlü bir konuma yerleştirecektir." dedi.

 

Kelly, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomi yönetimdeki yeni görevlendirmeleri değerlendirirken, değişikliklerin doğru yönde atılmış bir adımı temsil ettiğini söyledi.


Naci Ağbal'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı, Lütfi Elvan'ın ise Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının piyasalar tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Kelly, "Ardından şeffaflığın artırılacağına ilişkin söz ile Merkez Bankası'ndan gelen faiz artışı, daha Ortodoks para politikasına (genel kabul görmüş uygulamalar) doğru dönüş yönünde bir başlangıç işareti verdi." dedi.

Türkiye'nin Ortodoks politikalara dönüşünün sürdürülebilmesi gerektiğini, bunun geçmişte gördükleri gibi kilit önemde olduğunu vurgulayan Kelly, yatırımcılar nezdinde Banka'nın enflasyon hedefine geri dönüş konusundaki kararlılığının onaylanması için bir süre yüksek faizlerin muhafaza edilmesi yönünde bir beklentinin oluşabileceğini aktardı.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME MODELİNE GEÇİŞE YARDIMCI OLACAK REFORMLAR BEKLENECEK"

Roger Kelly, Türkiye'nin kredi destekli tüketime olan bağımlılığından daha sürdürülebilir bir büyüme modeline geçişine yardımcı olacak reformların bekleneceğini kaydetti.

Bu yıl Türkiye'den sermaye çıkışları yaşandığını ifade eden Kelly, ilerleyen dönemde doğru adımların atılması ve Türk lirasının istikrar kazanmasıyla bu durumun değişebileceğini söyledi.

Kelly, "Bol likidite ortamında Ortodoks politikalara dönüş ile birlikte daha istikrarlı bir Türk lirası, Türkiye'yi yatırımcıları çekmek konusunda güçlü bir konuma yerleştirecektir." dedi.

Türkiye'nin büyüme görünümünü de değerlendiren Kelly, "Türkiye'nin 2021 yılında yüzde 5 seviyesinde büyümesini bekliyoruz. Fakat son dönemde Ortodoks bir büyüme politikasına dönülmesi, daha sıkı politika ortamı bunu biraz baskılayabilir. 2022 yılı için ise resmi bir beklentimiz olmamakla birlikte yüzde 4-5 arasında bir büyüme öngörüyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Osi 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyor ki Londra Bankerlerinden para almaya geri döndüğünüz için biz de TL ile uğraşmayacağız. Sakın bundan vaz geçmeyin haaa
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    montaj kafasından kurtulmamız gerek Türkiyede sözde 10 tane kombi üreten fabrika var hiç biride 1 parçasını bile üretmiyor hepsi ithal anca montajlıyorlar . Ulan 10 tane koca fabrikasınız kombide kaç parça var 10 parça var yok her biriniz 1 parçayı üretse birbirinize tedarik etseniz %100 yerli kombi üretseniz olmazmı
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz cari açık kapanır ülke rahata erer. İşte kızgınlığımız bundan. Devlet yanlış işlere yatırım yapıyor teşvik veriyor. Cari açığı 19 sene kesintisiz açık verip parası pul olan kaç ülke var ? Sakın biri bana başarılıyız demesin. Bunun tek bir adı var beceriksizlik.
    Cevapla
  • poyrazi 3 yıl önce Şikayet Et
    memlekette faiz bir gecede yüzde 50 arttırılmış niçin sizleri memnun etmesinki
    Cevapla
  • K.Maraşlı İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    O kirli ellerinizi Türkiye'min üzerinden çekseniz kalkınacağız. Ama ne yazık ki atalarımız sizin gözünüzü nasıl korkuttu ise bir türlü bizi kendi halimize bırakmıyorsunuz. İçimiz de ve dışımızda ki hainler hiç bitmiyor. Hamd olsun rabbim'e. O her şeyin en iyisini bilir.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    savunma sanayi önceliğinde kalkınacak ülkemiz güçlü ve dirayetli firmalar olmalı güven ön planda istikrar gerisi zaten gelir sahada güçlü olursan her yerde sözün dinlenir
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayindeki gayret ve başarıyı en az 3-4 sektörde daha yakalamalıyız. Yoksa 20 sene daha yerimizde sayarız.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    katmercilerin patronu okuyodur çok güven veriyor hisse ortaklarını soyup soğana çeviriyo güven şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle